Arató Gergely: Orbánék családbarát kormánya siralmas pénzért dolgoztatja a pedagógiai asszisztenseket

2021.09.22.

Az Eduline oktatási portál szerdai cikke hívta fel rá a figyelmet, hogy a pedagógiai asszisztensek bére 2008 óta változatlan, azaz havi nettó 145 ezer forint.

A Demokratikus Koalíció szerint elképesztő, hogy Orbánék családbarát kormánya azokat az embereket sem hajlandó tisztességesen megfizetni, akik a gyerekekkel foglalkoznak. Mindeközben épp a pedagógiai asszisztensekre hárul egyre nagyobb teher a növekvő tanárhiány miatt. Mi, európai magyarok a 2022-es kormányváltás után, a Dobrev Klára vezette új kormánnyal visszaadjuk a pedagógusok, pedagógiai asszisztensek megbecsülésést, és olyan méltó fizetést fogunk nekik biztosítani, mint Európa más országaiban, ahol már felfogták a jelentőségét annak, hogy mennyire fontos a minőségi oktatásba fektetni az energiát és megfizetni a jó pedagógusokat.

Arató Gergely
A DK frakcióvezető-helyettese, oktatási szakpolitikusa, előválasztási jelöltje Kőbánya-Kispesten