Barion Pixel
Dobrev Klára: 1600 milliárd forintnyi devizahitel felvételére készül a kormány

Dobrev Klára: 1600 milliárd forintnyi devizahitel felvételére készül a kormány

2021.09.14.

Dobrev Klára: 1600 milliárd forintnyi devizahitel felvételére készül a kormány 

 

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje keddi sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet, hogy az Államadósság Kezelő Központ tegnap bejelentette, hogy a kormány egy devizaalapú gigahitel, összesen 1600 milliárd forintnyi devizahitel felvételére készül. 

 

„A kormány nem is titkolja az újabb eladósodás okát, ezzel akarják pótolni azokat az uniós pénzeket, amiket az EU befagyasztott a magyar jogállamiság hiányosságai és a féktelen kormányzati korrupció miatt. Összefoglalom: nem jön EU-s pénz, mert Orbán és kormnya lop, ezért devizahitelt vesz fel az ország, hogy továbbra is legyen miből lopni.” – foglalta össze a politikus. 

 

Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjeként figyelmeztette a miniszterelnököt: jól gondolja meg, hogy felveszi-e ezt a devizaalapú gigahitelt, mert ha megteszi, akkor ő fogja kifizetni a kamatait. 

 

„Nem mi, nem a magyarok, és nem az ország, hanem Orbán Viktor, személyesen. Aki azért adósítja el a hazáját, hogy tovább lophasson, az számoljon ennek a következményeivel is. Figyelmeztetem ezt a kormányt, hogy ne adósítsák el még jobban a hazánkat, mert ha megteszik, akkor ők fogják a kamatokat visszafizetni, miután én miniszterelnökként megszüntettem ezt a hitelszerződést.” – hangsúlyozta a politikus. 

 

Dobrev úgy fogalmazott, miközben már hitelt kell felvenni a lopáshoz, a magyar államadósság már magasabb, mint 10 évvel ezelőtt. 

 

„Magasabb, mint egy olyan világgazdasági válság után, amit a világ 80 éve nem látott, amikor beütött a krach 2008-ban. Akkor, egy világgazdasági válság kellős közepén nem voltunk úgy eladósodva, mint most, békeidőben, gazdasági növekedés mellett. Nem kell szemérmesnek lenni, nyugodtan ki lehet mondani, hogy ez felér egy hazaárulással.” – mondta zárásként a DK miniszterelnök-jelöltje. 

RSS
Kapcsolódó politikusok