Barion Pixel
Benedek Szilveszter: Lázár János, Mezőhegyes fura ura már most Nagy István helyére pályázhat
Benedek Szilveszter: Lázár János, Mezőhegyes fura ura már most Nagy István helyére pályázhat 2021.09.13.

Benedek Szilveszter: Lázár János, Mezőhegyes fura ura már most Nagy István helyére pályázhat

Lázár János beszédet mondott a mezőhegyesi Tangazdaság évnyitóján, amelyben leplezetlenül arról beszélt, hogy néhány ember az egykori hercegi nagybirtokok méretét is meghaló birodalmáról fog szólni az általa kínált agrárpolitika, a családi és társas vállalkozásoknak pedig nem marad más lehetősége, mint „integrálódni” ezekhez az oligarchákhoz. Ezen felül kényszerű szövetséget ajánlott a Magosznak és az Agrárkamarának.

A Demokratikus Koalíció szerint ezzel értelmet nyer Orbán Viktor pár hónappal ezelőtt a Nemzeti Ménesbirtokon tett látogatása. Orbán, Lázár, Csányi és Mészáros a háttéreben valószínűleg már régóta Nagy István leváltásán és a családi és társas vállalkozások háttérbe szorításán dolgoztak.

A 2022-től kormányzati szerepkörben lévő Demokratikus Koalíció nem fogja hagyni, hogy egy szűk kör hercegi nagybirtokokat hozzon létre. Politikai csatározások helyett újból a béke szigete lesz az agrárium. Ezen felül már most jelezzük, hogy nem fogjuk eltűrni, hogy a bukott fideszesek mesterségesen gerjesszenek majd feszültséget a kormányváltás után.

 

 

Benedek Szilveszter

a DK agrárpolitikusa, országgyűlési képviselőjelöltje az ellenzéki előválasztáson

RSS