Arató Gergely: Újabb szakembereket alázott meg szakmaiatlanságával a kormány

2021.09.13.

Arató Gergely: Újabb szakembereket alázott meg szakmaiatlanságával a kormány

A felnőttképzési szakemberek majd kétharmada nem tudta, vagy nem akarta teljesíteni a Pest Megyei Kormányhivatal által szervezett, a szakmaiság legalapvetőbb követelményeire is fittyet hányó kötelező továbbképzési vizsgát. A résztvevők közül többen arra panaszkodtak, hogy az volt az érzésük – idézem – „mintha előre megfontoltan állítottak volna bennünket szakmaiatlan, szinte személyre szabott akadályok elé”.

A Demokratikus Koalíció szerint az, hogy hosszú évtizede a szakmájukban dolgozó, elismert szakembereket aláznak meg a Fidesz-közeli káderekkel kitömött, alkalmatlan közhivatalok, mindent elmond az Orbán-rendszer működéséről. 2022-től a közoktatásban és a felnőttképzésben is vissza kell állítani a szakmaiságot, és nem lehet megengedni azt, hogy a kiválasztás módszere a szakértelem helyett a puszta párthűség legyen. Dobrev Klára vezetésével jövőre nem csak az alkalmatlan Fidesz-kormányt fogjuk leváltani, de visszaadjuk az oktatásban résztvevők szakmai megbecsülését és becsületét is.

Arató Gergely

a DK oktatáspolitikusa és jelöltje az előválasztáson Kőbányán és Kispesten