Barion Pixel
Varju László: Mégsem dübörög a gazdaság - Kevesebbet ér a minimálbér, mint tavaly

Varju László: Mégsem dübörög a gazdaság - Kevesebbet ér a minimálbér, mint tavaly

2021.08.16.

Varju László: Mégsem dübörög a gazdaság - Kevesebbet ér a minimálbér, mint tavaly 

 

Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke és a párt jelöltje az ellenzéki előválasztáson hétfői sajtótájékoztatóján közölte: a legfrissebb adatok szerint hiába emelkedett idén februárban 4%-kal, már most is kevesebbet ér a minimálbér, mint tavaly. 

 

„A Fidesz elhibázott gazdaságpolitikája, a rekordgyenge forint és az elszabaduló árak miatt egyre kevesebbet ér a pénzünk, ezáltal egyre kevesebb dolgot engedhetünk meg magunknak ugyanabból a fizetésből. Ahogy a nyugdíjasok már évek óta egyre rosszabbul élnek az országban, ez mostanra elérte a bérből és fizetésből élőket is.” – ismertette a politikus, hangsúlyozva: a gyenge forint és a méltatlanul alacsony magyar minimálbér miatt mára nincs a munkának becsülete Magyarországon.

 

Varju László kijelentette, a Demokratikus Koalíció szerint hosszútávon csak az euróbevezetés és az európai minimálbér elindítása jelenthet kiutat a magyarok megélhetési válságából. 

 

„Éppen ezért a DK miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára arra készül, hogy 2022 után felgyorsítsuk Magyarország csatlakozását az eurozónához, és bevezessük az európai minimálbért, hogy ne csak túlélni lehessen a magyar fizetésekből, hanem élni is, méghozzá az európai életszínvonalat megközelítő szinten.” – magyarázta a DK jelöltje, hozzátéve, ezt a megélhetési válságot ez a kormány okozta, éppen ezért csak azzal lehet megoldani, ha 2022-ben leváltják ezt a kormányt.

 

Varju László felhívta a figyelmet, akik ma az euróbevezetés ellen vagy az európai minimálbér bevezetése ellen kardoskodnak, azok tulajdonképpen azt mondják, hogy a magyarok munkája kevesebbet ér mindenki másénál. 

 

„Ma ugyanis már nem csak a nyugat-európai országok előznek minket, hanem a szomszédaink is: a szlovákok és csehek utcahosszal járnak előttünk, de már a román minimálbér is többet ér a magyarnál. Ez a kormány ezeket a siralmas adatokat akarja sikernek beállítani, nyilván a fideszes politikusok könnyen beszélnek a lopott euróval a zsebükben. A valóság ezzel szemben sajnos az, hogy a magyarok már a román minimálbért is irigykedve figyelik, ami mindent elmond az Orbán-kormány gazdasági kudarcáról.” – fogalmazott a politikus. 

RSS
Kapcsolódó politikusok