Barion Pixel
Manhalter Dániel: Rekordáron az élelmiszerek - Még drágább lett augusztusra az élet

Manhalter Dániel: Rekordáron az élelmiszerek - Még drágább lett augusztusra az élet

2021.08.09.

Manhalter Dániel: Rekordáron az élelmiszerek - Még drágább lett augusztusra az élet 

 

Manhalter Dániel, a Demokratikus Koalíció jelöltje az ellenzéki előválasztáson, hétfői sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet: sajnálatos módon tíz év Fidesz-kormányzás után az ország eljutott oda, hogy Európa szegényháza lett. 

 

„Nincsen olyan hét jóformán, amikor nem jelennek meg újabb és újabb aggasztó hírek a különböző áremelésekről. Most már nem csupán a tavalyi évvel összehasonlítva durva a drágulás, hanem az elmúlt hónapokhoz képest is erősen meglódultak az élelmiszerárak. A Privátbankár cikke hívta fel a figyelmet, hogy miután júniusban már rekordokat döntöttek az élelmiszerárak, most itt az újabb drágulás.” – ismertette a politikus, hozzátéve: ez az áremelés azokat az alapvető élelmiszereket érinti nagy mértékben, amit az amúgy is nehéz helyzetben lévő családok, nyugdíjasok vásárolnak elsősorban. 

 

Manhalter Dániel kijelentette, a Demokratikus Koalíció szerint elkeserítő, hogy Magyarország olyan mélyre süllyedt Orbánék hibájából, hogy eljutottunk oda, ki kell mondani: luxus lett az élelmiszer vásárlás. 

 

„Az infláció az egekben, az árak követhetetlenek, a legtöbb család pedig már nem csak a nyaralásról kénytelen lemondani, hanem arról is, hogy egy-egy szendviccsel kimenjenek a közeli strandra. Orbánék bűne, hogy ilyen kétségbeejtő helyzetbe kerültek a magyar családok, Orbánék bűne, hogy végleg leszakadunk Európától és Orbánék bűne, hogy a magyarok fizetése köszönőviszonyban sincs az élelmiszer- és üzemanyagárakkal. Arról már nem is beszélve, hogy amíg ez a kormány hatalmon van, esély sincs arra, hogy bevezessük az eurót, ami megoldás lenne a válság kezelésére.” – foglalta össze a DK jelöltje, hangsúlyozva, ők, az európai magyarok fogják az országot visszaterelni arra az útra, ahonnan Orbánék elterelték tíz éve. 

 

Manhalter Dániel úgy fogalmazott: tényleg elkeserítő belegondolni, hogy már nem is arról van szó, hogy egy átlag magyar család nem tudja megfizetni a legegészségesebb ételeket, nem tudnak kiegyensúlyozottan, változatosan táplálkozni, hanem ott tartunk, hogy vagy a számlákat fizetik be, vagy esznek. 

 

„Mint említettem korábban épp az alapvető élelmiszerek ára szaladt el. Így csúcstartó az étolaj, ami több, mint 30 százalékkal drágult. Több mint 20 százalékot drágult a száraztészta és a margarin is. 10 százalékot meghaladó mértékben drágult még a a csirkemell, a rizs, a májas, a tej és a liszt is a hipermarketekben. Ennek alapján a Privátbankár felmérése szerint most három áruházban – Auchan, Tesco, Spar – átlagosan 22 902 forintba került most a nagybevásárlás, ami a második legmagasabb érték a felmérés 14 éves történetében.” – sorolta a politikus. Arra is kitért, ezt a drágulást már nem tudják követni a magyar családok, ráadásul lassan itt az iskolakezdés, amikor minden fillér tartalékra szükség van, hogy a gyerekeket szeptemberben minden felszereléssel el tudják indítani az új tanévbe. 

RSS