Barion Pixel
Arató Gergely: Rekordon az üzemanyagárak - A DK azt követeli, hogy a kormány csökkentse az üzemanyagok jövedéki adóját

Arató Gergely: Rekordon az üzemanyagárak - A DK azt követeli, hogy a kormány csökkentse az üzemanyagok jövedéki adóját

2021.07.29.

Arató Gergely: Rekordon az üzemanyagárak - A DK azt követeli, hogy a kormány csökkentse az üzemanyagok jövedéki adóját

 

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese és képviselőjelöltje az őszi ellenzéki előválasztáson csütörtöki sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet, hogy hetek óta emelkedik folyamatosan az üzemanyagok ára. 

„Most ismét brutális áremelésre kell számítani. A Holtankoljak.hu portál előrejelzése szerint a benzin átlagára bruttó 5 forinttal emelkedik, ezzel történelmi rekord szintre nő. A 95-ös benzin átlagára 454 forint lesz. A gázolaj bruttó 6 forinttal emelkedik, ezzel 449 forint lesz átlagosan.” – foglalta össze a politikus.  Hozzátette, hogy a magyarok erősen megérzik ezt az áremelést a mindennapokban is, hiszen az üzemanyagárak emelkedése jelentős drágulást okoz máshol is – például az élelmiszeráraknál. 

Arató Gergely közölte, a Demokratikus Koalíció követeli, hogy a kormány csökkentse az üzemanyagok jövedéki adóját. 

„Egészen abszurd, hogy az a Fidesz-kormány, akik ellenzékben megállás nélkül verték az asztalt már akkor, amikor a benzin ára a 250 forintot sem érte el, most, a közel 500 forintos üzemanyagárnál hirtelen elfelejtkezett a jövedéki adó csökkentéséről, amit ők szajkóztak nap mint nap, évekkel ezelőtt. Ez vagy azt jelenti, hogy a fiúk sajnos súlyos feledékenységben szenvednek, vagy sokkal inkább azt, hogy pont nem érdekli őket a magyar emberek sorsa, jóléte.” – sorolta a DK politikusa. Úgy fogalmazott, a válság közepén a kormányt nem érdekli, hogy rekordmagas az üzemanyagár és hogy családok kerülnek katasztrofális helyzetbe a folyamatos drágulás miatt. 

Arató Gergely arra is kitért, hogy a Portfolio.hu több, mint 20 éve vezetett üzemanyagár-adatbázisából az is kiderül, hogy a benzin legmagasabb árát 2012.04.20-án érte el, amikor literenként 453,8 forint volt, míg a gázolaj 2012.01.20-án, akkor 450,1 forintot kértek érte literenként. 

„Magyarul Orbánéknak ismét sikerült összehozni egy tragikus rekordot. Tíz év kormányzás után összehozták, hogy soha nem látott módon úgy megdráguljon a benzin, amit egy átlag magyar család már nagyon nehezen tud kifizetni. És ha hozzászámítjuk, hogy az üzemanyagáremelés miatt mi minden fog még drágulni, akkor tényleg kilátástalan a magyarok helyzete.” – jelentette ki Arató.  

RSS
Kapcsolódó politikusok