Barion Pixel
Varga Zoltán: Döntött az EU - hazai forrásból sem előlegezheti meg az Orbán-kormány az elmaradó brüsszeli támogatásokat

Varga Zoltán: Döntött az EU - hazai forrásból sem előlegezheti meg az Orbán-kormány az elmaradó brüsszeli támogatásokat

2021.07.27.

Varga Zoltán: Döntött az EU - hazai forrásból sem előlegezheti meg az Orbán-kormány az elmaradó brüsszeli támogatásokat

 

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője és a párt képviselőjelöltje az ellenzéki előválasztáson keddi sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a múlt héten már egyértelműen kiderült, hogy az Európai Bizottság nem fogja elfogadni a magyar kormány helyreállítási tervét, mert hazánkban rendszerszintű problémák vannak a jogállamisággal. 

 

„Ezt nem mi állapítottuk meg, hanem Reydners uniós biztos szavait idézem. Magyarul, ország-világ tisztában van azzal, hogy a kormány nem csak nem tud, nem is akar garanciát vállalni arra, hogy ezek az uniós pénzek nem fognak szőrén szálán eltűnni valamelyik fideszes csókos zakózsebében, így a mérhetetlen orbáni korrupció miatt Magyarország elől elzárták a brüsszeli pénzcsapokat.” – foglalta össze a politikus. Hozzátette, Orbánék még mindig úgy adják a bankot, mintha valamelyik Móricz regényből lépte volna elő, csakhogy ezúttal hiába – az Európai Unió világossá tette, hogy az Orbán-kormány nem előlegezheti meg hazai forrásból a támogatásokat. 

 

Varga Zoltán közölte, a Demokratikus Koalíció figyelmezteti a miniszterelnököt és elvtársait, hiába próbálják hazugságokkal kendőzni azt, hogy az ő hibájukból esik el Magyarország tekintélyes pénzektől. 

 

„Nyilvánvaló, hogy az orbáni korrupció miatt bukja Magyarország a támogatásoktól, valamint Mészáros Lőrinc, Tiborcz István, az Orbán-papa és a többi a milliárdossá vált sógor, koma, jóbarát miatt. Nekünk, európai magyaroknak egy feladatunk van: elérni, hogy 2022-ben a magyar miniszterelnököt ne Orbán Viktornak hívják, hanem Dobrev Klárának. Így lehetünk újra erős, teljes jogú, demokratikus európai ország és akkor jönnek majd újra az uniós források az országba.” – jelentette ki a frakciószóvivő. 

 

Varga Zoltán ismertette, Orbán Viktor hiába próbálkozott azzal lesöpörni a problémát, hogy majd, ha az EU nem fizetne időben, akkor a hazai költségvetés majd megelőlegezi a helyreállítási tervben szereplő programokat, és Brüsszel utólag fogja kiegyenlíteni a számlát.

 

„Valdis Dombrovski az Európai Bizottság alelnöke egyértelműen leszögezte, ezt meg kell előznie a magyar terv uniós jóváhagyásának, hiszen a bizalom feltétele, hogy az uniós helyreállítási alapból pontosan azokat a projekteket támogassák, amelyeket a döntéshozók közösen jóváhagyták. Magyarul piszkosul nem bíznak abban, amit Orbánék mondanak. Ez pedig elég nagy szégyen a magyar kormányra nézve.” – hangsúlyozta a politikus. 

RSS
Kapcsolódó politikusok