Sajtótájékoztató: Erkölcsi bátorság és nem óvatosság kell a kérdés megoldásához

2015.07.01.
Ara-Kovács AttilaA Demokratikus Koalíció (DK) szerint erkölcsi bátorság kell a migrációs kérdés rendezéséhez, és nem óvatosság, ahogy azt Orbán Viktor miniszterelnök állította a magyar-szerb kormányülést követően. Ara-Kovács Attila, az ellenzéki párt külügyi kabinetjének vezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján leszögezte: a DK nem támogatja a kerítésépítést. Ahogy fogalmazott, azok után, hogy az 1990 óta alakított demokráciánkat az elmúlt öt évben majdnem lebontották, most még egy újabb vasfüggönyt is építeni akar a kormány. "Mikor fogják visszahívni az oroszokat? - tette fel a kérdést. Azt üdvözölte, hogy a Fidesz-kabinet "meggondolta magát", és újraindította a közös kormányüléseket, a politikus azonban szükségesnek tartja, hogy a többi szomszédos országgal is sor kerüljön hasonlóra. A DK elnökségi tagja szerint a Szerbián áthaladó gázvezeték építésének semmilyen realitása nincs, az csupán porhintés, mivel sem Oroszország, sem a többi érintett állam nem rendelkezik a szükséges fedezettel. A terv szembemegy az unió által hirdetett energiapolitikával is, így a DK azt erőteljesen kritizálja - jelentette ki. (MTI)