Barion Pixel
Dr. Csidei Irén: Orbán miatt egy órát is utaztatják Zalaegerszegről a súlyos balesetet szenvedő betegeket
Dr. Csidei Irén: Orbán miatt egy órát is utaztatják Zalaegerszegről a súlyos balesetet szenvedő betegeket 2021.07.21.

Dr. Csidei Irén: Orbán miatt egy órát is utaztatják Zalaegerszegről a súlyos balesetet szenvedő betegeket

 

Az Országos Mentőszolgálat elismerte, hogy nagy a baj az egészségügyi ellátással Zala megye székhelyén. Kiderült, hogy csak az egyszerűbb baleseti sérüléseket tudják ellátni a zalaegerszegi Szent Rafael Kórházban, minden más esetben messzebbre kell szállítani a sérülteket.

Az Orbán-kormány bűne, hogy hét traumatológus mondott fel a kórházban, ezért a súlyos sérülteket, valamint a kritikus állapotban lévő betegeket vagy az 50–60 kilométerre lévő nagykanizsai, illetve szombathelyi kórházba, vagy 130 kilométerre, a kaposvári kórházba szállítják, ez utóbbi akár egy óra utat is jelenthet.

A Demokratikus Koalíció köszönetet mond az áldozatkész orvosoknak, mentősöknek és ápolóknak, de ez nem menti, hogy az Orbán-kormány magára hagyta, lepusztította az egészségügyet, és inkább haverokra, luxusra, stadionokra költött a gyógyítás és a gyógyítók helyett. 

A DK nevében már többször felhívtam a figyelmet, hogy gond van a baleseti ellátással, de a város vezetői nem tájékoztatják az embereket. 

Dobrev Klára szívügyének tekinti az egészségügyet,  ezért a kormányváltás után 3 ezer új orvos, 9 ezer új ápoló és 500 új háziorvos fog munkába állni.

Dr. Csidei Irén
ellenzéki előválasztási jelölt, DK

RSS