Barion Pixel
Dobrev Klára: Nem fogadták el a helyreállítási tervet - az orbáni korrupció miatt nem kap uniós pénzt Magyarország

Dobrev Klára: Nem fogadták el a helyreállítási tervet - az orbáni korrupció miatt nem kap uniós pénzt Magyarország

2021.07.21.

Dobrev Klára: Nem fogadták el a helyreállítási tervet - az orbáni korrupció miatt nem kap uniós pénzt Magyarország 

 

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje szerdai sajtótájékoztatóján ismertette, tegnap bebizonyosodott, hogy az Európai Bizottság nem fogja elfogadni a magyar kormány helyreállítási tervét, mert - Reynders uniós biztos szavai szerint - “rendszerszintű problémák vannak a jogállamisággal Magyarországon”. 

 

„Ma még „csak”, és ez egy hangsúlyozottan idézőjeles csak, a helyreállítási alapot nem kapjuk meg, de mivel a mostani döntés alapjául szolgáló magyar korrupció nem fog megváltozni, ugyanilyen döntésre számíthatunk ősszel is. Ez azt jelenti, hogy az Orbán-kormány nem fog több uniós pénzhez jutni, a mérhetetlen orbáni korrupció miatt az Európai Unió elzárta a pénzcsapokat Magyarország felé.” – foglalta össze a politikus. 

 

Dobrev Klára kijelentette, hogy a Demokratikus Koalíció szerint ma eljött az igazság pillanata: hiába menekül hazugságokba a miniszterelnök, hiába próbál most egy hazugságokra épített népszavazás mögé bújni, az orbáni korrupció miatt Magyarország elesett az uniós pénzektől. 

 

„Mészáros Lőrinc miatt, Tiborcz István miatt, a kertvégi stadion miatt, a milliárdossá váló rokonok miatt. Legyen világos: amíg Magyarország miniszterelnökét Orbán Viktornak hívják, ebbe az országba egyetlen eurocent sem fog érkezni az Európai Unióból. Ez az igazság, és ezen semmilyen propagandahadjárat, népszavazás, kétségbeesett orbáni kapkodás nem változtat. Nekünk, magyaroknak egy feladatunk van: elérni, hogy 2022-ben a magyar miniszterelnököt ne Orbán Viktornak hívják.” – mondta Dobrev, hangsúlyozva: akkor leszünk újra teljes jogú európai ország és akkor jönnek majd újra az uniós források az országba.

 

A politikus úgy fogalmazott, az Európai Unió ma a sarkára állt és megmutatta, hogy korrupt diktátoroknak, tolvajoknak, csalóknak és gazembereknek nem jár uniós pénz. 

 

„Európai uniós források európai országoknak járnak, amelyek európai módon működnek, független igazságszolgáltatással, rendőrséggel, ügyészséggel. Az üzenet egyértelmű: a magyaroknak 2022-ben választaniuk kell az Orbán-rendszer és Európa között, mert a kettő kizárja egymást.” – jelentette ki Dobrev Klára. Zárásként arra is kitért, hogy a legeurópaibb párt, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjeként arra készül, hogy már az előválasztáson erős üzenetet küldjön a miniszterelnöknek: a magyarok Európát választják, nem a velejéig romlott Orbán-rendszert.

 

„Teljesen világos, hogy amíg Magyarország miniszterelnökét Orbán Viktornak hívják, ebbe az országba egyetlen eurocent sem fog érkezni az Európai Unióból. Nekünk, magyaroknak egy feladatunk van: elérni, hogy 2022-ben a magyar miniszterelnököt ne Orbán Viktornak hívják. Én készen állok erre.” – erősítette meg a DK jelöltje. 

RSS
Kapcsolódó politikusok