Barion Pixel
Benedek Szilveszter: Orbánék a magyar vidék kifosztása után most szemet vetettek a környező országok földjeire is
Benedek Szilveszter: Orbánék a magyar vidék kifosztása után most szemet vetettek a környező országok földjeire is 2021.07.20.

Benedek Szilveszter: Orbánék a magyar vidék kifosztása után most szemet vetettek a környező országok földjeire is

 

 

A kormány a napokban létrehozta a Termőföld Magántőkealapot, amelynek az lesz a célja, hogy a kelet-közép-európai régióban termőföldet vásároljon. A tőkealapot azok után hozták létre, hogy a Fidesz-kormány elherdálta Magyarország állami földkészletét. A „Földet a gazdáknak program” valódi célja az volt, hogy a NER és a Fideszes klientúra értékes földekhez jusson, ezzel megerősítve gazdasági hatalmát és nem az, hogy minden gazda termőföldhöz jusson.

A magyar vidék és a magyar föld kifosztása már Fazekas Sándor alatt elkezdődött, de úgy lászik ez nem elég Orbánéknak, hiszen most már más nemzetek területeire is szemet vetettek és a környező országok gazdáit is ki akarják semmizni.

A Demokratikus Koalíció a 2022 után regnáló kormányban meg fogja teremteni az összhangot a gazdálkodók között. A fiatal gazdálkodók és a helyben termelő gazdák földhöz jutását fogjuk támogatni a zsíros földekkel rendelkező fideszes és álszent KDNP-s Döbrögik helyett. Orbán Viktor pedig rója fel a kapufélfájára, hogy el ne felejtse: háromszor veri vissza a 12 évet rajta a DK.

 

Benedek Szilveszter
a DK agrárpolitikusa, az előválasztás DK-s jelöltje

RSS