Barion Pixel
Dobrev Klára: Az EU vezetőihez fordulunk a fideszes megfigyelési botrányban

Dobrev Klára: Az EU vezetőihez fordulunk a fideszes megfigyelési botrányban

2021.07.20.

Dobrev Klára: Az EU vezetőihez fordulunk a fideszes megfigyelési botrányban 

 

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje az ellenzéki előválasztáson, keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a mai napon levélben fordult az Európai Unió vezetőihez: a Tanács, a Bizottság és a Parlament elnökéhez. 

 

„Egy európai országban nem történhet meg, hogy a kormány illegális eszközökkel figyeli meg a saját népét, köztük újságírókat, ellenzéki politikusokat, ügyvédeket, üzletembereket. Pedig a sajtóhírek szerint Orbán Viktor Magyarországán pontosan ez történt, európai polgárokat figyeltek meg az Európai Unió szívében, mindenfajta jogalap és bűncselekmény gyanúja nélkül.” – mondta a politikus. 

 

Dobrev Klára közölte, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjeként és az Európai Parlament alelnökeként arra kérte az unió vezetőit, hogy védjék meg a magyar, egyben európai polgárokat a fideszes lehallgatástól és a kiberdiktatúrákat idéző megfigyeléstől! 

 

„A Pegasus-botrányt a magyar jogállamisággal összefüggésben kell kivizsgálni, hiszen nem véletlenül döntött úgy az Európai Unió, hogy a jövőben a jogállamisághoz fogja kötni az uniós támogatásokat. A magyarok teljes jogú európai polgárok, akiknek jár Európa védelme, ha a saját kormányuk akarja őket megfigyelni.” – fogalmazott a miniszterelnök-jelölt. 

 

Dobrev Klára hangsúlyozta, véget fognak vetni annak, hogy Orbán Viktor Brüsszelben eljátssza a meg nem értett jobboldali, európai politikust, aztán hazajön Budapestre és diktátorként uralkodik az országon, uniós pénzekből fenntartva bűnös rendszerét, miközben illegális eszközökkel figyelteti meg a politikai ellenfeleit és az újságírókat. 

 

„Ilyen nem történhet meg az Európai Unióban következmények nélkül, most fogunk véget vetni az évtizedes pávatáncnak.” – tette hozzá zárásként a politikus. 

RSS
Kapcsolódó politikusok