Barion Pixel
Arató Gergely: A harmadik oltással Orbán elismerte a kínai vakcina kudarcát - A DK újra benyújtja törvényjavaslatát, hogy legyen szabad vakcinaválasztás!

Arató Gergely: A harmadik oltással Orbán elismerte a kínai vakcina kudarcát - A DK újra benyújtja törvényjavaslatát, hogy legyen szabad vakcinaválasztás!

2021.07.16.

Arató Gergely: A harmadik oltással Orbán elismerte a kínai vakcina kudarcát - A DK újra benyújtja törvényjavaslatát, hogy legyen szabad vakcinaválasztás! 

 

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese, a párt jelöltje az ellenzéki előválasztáson, pénteki sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet, hogy Orbán Viktor azzal büszkélkedett ma reggel a Kossuth-rádióban, hogy Magyarországon lesz elsőként harmadik oltás az EU-ban. 

 

„Arról azonban már nem beszélt, hogy ez miért van így, és miért lett sürgős a magyar kormánynak a harmadik oltás. Ennek az oka, hogy az EU-ban sehol nem oltottak azzal a kínai vakcinával, ami védettség nélkül hagyta a beoltott idősek harmadát-negyedét. Orbán Viktor ma reggeli, harmadik oltással kapcsolatos bejelentése egy nyílt beismerés, méghozzá annak a beismerése, hogy a kormány veszélybe sodorta a kínai vakcinával beoltott időseket, ezért lett neki olyan sürgős a harmadik oltás lehetősége.” – foglalta össze a politikus. 

 

Arató Gergely közölte, a Demokratikus Koalíció azt követeli a kormánytól, hogy ha már eddig nem volt erre hajlandó, akkor legalább a méretes kínai vakcinás pofáraesés után tegye lehetővé a szabad vakcinaválasztást. 

 

„A DK újra benyújtja azt a törvényjavaslatát, amit idén januárban egyszer már benyújtott; ez a törvény előírja, hogy az emberek dönthetnek arról, hogy milyen vakcinát szeretnének. Lehetővé kell tenni, hogy azok az idősek, akik a bizonytalan hatásosságú kínai vakcinából kaptak, kérhessenek Pfizert, Modernát, vagy bármilyen nyugati vakcinát is, és ebből kapják meg a harmadik oltásukat!” – sorolta a politikus, hozzátéve, ezen túl biztosítani kell minden 60 évnél idősebbnek az ingyenes antitestvizsgálatot, hogy bárki ingyen megtudhassa, rendelkezik-e védettséggel! 

 

„Bízunk benne, hogy a kormány tanult a világrekord halálozásból és a 30 ezer magyar áldozatból, és nem játszik tovább az emberek életével!” – fűzte hozzá a DK-s politikus. 

 

Arató arra is kitért, arról, hogy milyen harmadik oltást lehet kérni, Orbán Viktor reggel csak annyit mondott, hogy majd orvosok döntenek. Hangsúlyozta, ez azt jelenti, hogy a Fidesz továbbra is a kínai vakcina házalóügynökeivé akarja tenni a háziorvosokat. 

 

„Jól ismerjük már ezt, az első oltás idején is számtalanszor eljátszották, hogy visszatartották a nyugati vakcinákat a háziorvosoktól és az oltópontokról, hogy minél több emberre lehessen rásózni a kínait, sőt pénzjutalmat is ígértek a háziovosoknak. A következményeket ismerjük: ma minimum több tízezer olyan idős van, akit hiába oltottak be a kínai vakcinával, nem rendelkezik védettséggel.” – figyelmeztetett Arató. Közölte, ebből elég volt, itt az ideje, hogy mindenki dönthessen a saját egészségéről, nem kell újabb, emberéletek tízezreit veszélyeztető kormányzati felelőtlenség.

RSS
Kapcsolódó politikusok