Barion Pixel
Varga Zoltán: A 30 ezer halott mellett mintegy fél millió beteg nem kapott egyészségügyi ellátást a járvány alatt!

Varga Zoltán: A 30 ezer halott mellett mintegy fél millió beteg nem kapott egyészségügyi ellátást a járvány alatt!

2021.07.13.

Varga Zoltán: A 30 ezer halott mellett mintegy fél millió beteg nem kapott egyészségügyi ellátást a járvány alatt!

 

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője és képviselőjelöltje az ellenzéki előválasztáson keddi sajtótájékoztatóján kijelentette: az régóta nem titok, hogy a magyar egészségügy kritikán aluli állapotban van. 

 

„Már a járvány előtt egészségügyi vészhelyzetről beszélhettünk. A koronavírus-katasztrófa azonban mindenki számára is világossá kellett, hogy tegye a tragikus helyzetet. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai alapján 2020-ban majd’ félmillió ember nem kapott megfelelő ellátást. Ezt a brutális számot a kormány következetlen kapkodásának, és a kórházkiürítésnek köszönhetjük egyértelműen.” – foglalta össze a politikus. Felidézte, hogy tavaly áprilisban Kásler Miklós utasítására egy hét alatt kellett kiüríteni a kórházakat. 

 

„Már akkor több szakember figyelmeztetett, hogy súlyos következménye lesz annak, ha például daganatos, szív- és érrendszeri betegséggel küzdők nem kapnak időben segítséget.” – tette hozzá a DK jelöltje. 

 

Varga Zoltán közölte, a Demokratikus Koalíció szerint egyértelműen Orbánék felelőtlen, nullás intézkedéseinek köszönhető, hogy a járvány 30ezer áldozata mellett félmillió beteg nem kapott egészségügyi ellátást az elmúlt évben. 

 

„Mi, európai magyarok felháborítónak és szégyennek tartjuk, amit ez a kormány megenged magának aljasságban az egészségüggyel, a betegekkel szemben. A Dobrev Klára vezette új kormány 2022-től egy európai színvonalú egészségügyet fog teremteni, ahol a betegek méltó körülmények között gyógyulhatnak, az egészségügyi dolgozók pedig ugyanilyen méltó körülmények között, megbecsülve végezhetik a munkájukat. Ennek érdekében Dobrev Klára a DK miniszterelnök-jelöltjeként arra készül, hogy 9000 új ápolót, 3000 új orvost, 500 új háziorvost állít munkába.” – hangsúlyozta a politikus. 

 

Varga Zoltán arra is kitért, hogy az elmúlt több, mint tíz évben borzasztóan leépült a hazai egészségügy, ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni, hiszen mindannyiunkat érintő kérdés. 

 

„Mármint mindannyiunkat, akik nem magánrepülővel vagy helikopterrel járunk külföldre magánkórházakba. Lehet, hogy Orbánék nem veszik ezt tudomásul, lehet, hogy Kásler Miklósnak könnyebb Mátyás király csontjaival, vagy nemzeti fittnes programmal foglalkozni, mint szembenézni azzal, hogy mennyire súlyos a helyzet. De mi, a nagy többség tisztában vagyunk azzal, hogy a kórházak, rendelőintézetek milyen állapotban vannak, hogy az egészségügyi dolgozók menekülnének a rendszerből, hogy ma Magyarországon több ezer ember él állandó háziorvosi ellátás nélkül.” – ismertette a DK jelöltje. Zárásként kiemelte, ennek az árát pedig az egészségükkel fizetik meg az emberek, azzal, hogy ma Magyarországon jóformán elérhetetlen álom az egészségben töltött, hosszú időskor. 

„Pedig mi sem érdemelnénk kevesebbet, mint az Európa más országaiban élők.” -tette hozzá Varga. 

RSS
Kapcsolódó politikusok