Barion Pixel
Varju László: Újabb rekordon az infláció, egyre kevesebbet ér a magyarok pénze

Varju László: Újabb rekordon az infláció, egyre kevesebbet ér a magyarok pénze

2021.07.08.

Varju László: Újabb rekordon az infláció, egyre kevesebbet ér a magyarok pénze 

„Júniusban új, nyolc és féléves csúcsra, 5,3%-ra emelkedett az infláció, és nem is számíthatunk arra, javulna a helyzet.” – kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját Varju László, a Költségvetési Bizottság elnöke, Újpest és Angyalföld országgyűlési képviselője.

A politikus hozzátette: egy év alatt az élelmiszerek ára 3,2, a munkahelyi étkezésé 8, az éttermi étkezésé pedig 6 százalékkal emelkedett. A benzin és a gázolaj ára 24 százalékkal lett magasabb, a szolgáltatások 4, az üdülési szolgáltatások 7 százalékkal drágultak miközben drágább lett a baromfihús, az éttermi étkezés, a sertéshús, a péksütemény, a liszt, a vaj és vajkrém. Ezreket kérnek el egy pár szem eperért, barackért – sorolta tovább Varju.

„Miközben Matolcsy György, a jegybank elnöke Orbán Viktort és Varga Mihályt bírálja a kormány rossz gazdaságpolitikájáért, ma már látható, hogy ő is megbukott. Az egymásra mutogatás, a felelősség elhárítása nem segít” – tette hozzá a bizottsági elnök.

Varju elmondta: az Orbán-kormány idején lett a legnagyobb az államadósság, a leggyengébb forint, a legnagyobb költségvetési hiány, és most már egyértelmű, hogy a gyenge forint és az áremelkedés miatt magyarok millió lesznek egyre szegényebbek.

„Az Európa-rekord infláció, és a magyarok elszegényedése Orbán Viktor, Varga Mihály és Matolcsy György személyes bűne és felelőssége. Ide vezetett, hogy Mekk mesterek vezetik a magyar gazdaság- és pénzügypolitikát” – zárta sajtótájékoztatóját Varju László.

RSS
Kapcsolódó politikusok