Barion Pixel
Varga Zoltán: Vizsgálatok bizonyítják, hogy sok kínai vakcinával oltott ember nem védett a koronavírussal szemben - Ingyenes antitest-vizsgálatot és újabb uniós oltást biztosítson a kormány azoknak, akik igénylik

Varga Zoltán: Vizsgálatok bizonyítják, hogy sok kínai vakcinával oltott ember nem védett a koronavírussal szemben - Ingyenes antitest-vizsgálatot és újabb uniós oltást biztosítson a kormány azoknak, akik igénylik

2021.07.01.

Varga Zoltán: Vizsgálatok bizonyítják, hogy sok kínai vakcinával oltott ember nem védett a koronavírussal szemben - Ingyenes antitest-vizsgálatot és újabb uniós oltást biztosítson a kormány azoknak, akik igénylik



Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője és jelöltje az ellenzéki előválasztáson csütörtöki sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a DK politikusai, és személy szerint ő is többször felszólaltak már a keleti vakcinák kapcsán. 

 

„Akkor a kormány oltásellenesnek bélyegzett bennünket, ám természetesen kiderült, hogy az aggodalom nem volt alaptalan. A Portfolio.hu beszámolója szerint a koronavírussal szembeni védettségre vonatkozóan széles körű, komplex teszteket végeztek a Videoton dolgozói körében, amelyből kiderült, hogy a kínai Sinopharm vakcinával beoltott 60 felettiek egy részének semmilyen védettsége nincsen.” – foglalta össze a politikus. Elmondta, hogy a cikkben a cég társ-vezérigazgatója ismertette, azok a Sinopharmmal oltott 60 felettiek, akiknek nincs antitestes védelmük, T-sejtes immunitással sem rendelkeznek. 

 

„Holott, korábban a NER-hez tartozó szakértők épp erre a védettségre hivatkoztak, mikor a keleti vakcinák felvételére buzdítottak.” – emlékeztetett. 

 

Varga Zoltán kijelentette, a Demokratikus Koalíció követeli, hogy végezzenek ingyenes antitest vizsgálatot és biztosítson a kormány ingyenes uniós oltást azoknak, akik igénylik. 

 

„Vizsgálatok egyértelműen bizonyítják, hogy sok kínai vakcinával oltott ember nem védett a koronavírussal szemben, ezért pedig a kormánynak kell vállalnia a felelősséget. Orbánék minden józan ész és szakértői figyelmeztetés ellenére, ész nélkül vásároltak be kínai vakcinából, és oltásellenesnek bélyegeztek mindenkit, aki aggodalmát fejezte ki, és most itt van az eredménye: a kínai vakcinával oltottak nemhogy nem utazhatnak, csak legfeljebb Mongóliába, Kazahsztánba, Grúziába, hanem jó részük még csak nem is védett, ami elképesztő kockázatot jelent.” – magyarázta a DK politikusa.  

 

Varga Zoltán úgy fogalmazott, hogy a kormány cserbenhagyta, becsapta azokat, akikre ráerőltették a kínai vakcinát. 

 

„Ez nem csak aljasság, de hatalmas felelőtlenség. Európa-szerte jönnek a hírek arról, hogy a delta variáns elképesztő sebességgel terjed. Azok, akiknél gyakorlatilag hatástalan volt a kínai vakcina, most hatalmas veszélynek vannak kitéve. Különösen felháborító ez azért, mert a kormány erőből kiszórta az általuk beszerzett keleti vakcinákat, most pedig hegyekben áll a Pfizer a raktárakban, épp tegnap érkezett egy újabb szállítmány, az oltási program pedig gyakorlatilag leállt, mintha soha nem is lett volna vírus.” – jelentette ki Varga, majd figyelmeztetett, ha el akarunk kerülni egy negyedik hullámot, akkor most kell cselekedni, tesztelni és oltani uniós vakcinákkal. 

RSS
Kapcsolódó politikusok