Dr. Vadai Ágnes: A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Benkő Tibor honvédelmi miniszterhez a Magyar Honvédségnél történt állítólagos szexuális zaklatás vádja miatt

2021.06.30.

Dr. Vadai Ágnes: A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Benkő Tibor honvédelmi miniszterhez a Magyar Honvédségnél történt állítólagos szexuális zaklatás vádja miatt

Sajtóinformációk szerint egy magas rangú katona ellen, állítólagos szexuális zaklatás ügyében indult méltatlansági eljárást szüntetett meg a honvédség frissen kinevezett parancsnoka. A Magyar Honvédség egy női beosztottja tett feljelentést, mert állítása szerint az egyik alakulatnál súlyos szexuális visszaélések maradtak büntetlenül.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Benkő Tibor honvédelmi miniszterhez a Magyar Honvédségnél történt állítólagos szexuális zaklatás vádja miatt. Elvárjuk, hogy a miniszter adjon tájékoztatást arról, hogy valóban történtek-e ilyen szexuális visszaélések, melyik alakulat az érintett az ügyben, és igaz-e, hogy az új parancsnok leállította a vizsgálatot. Mi, európai magyarok semmiféle visszaélést nem tűrünk el, és elvárjuk a korrekt igazságszolgáltatást!

Dr. Vadai Ágnes
A DK frakcióvezető-helyettese,  a Honvédelmi Bizottság alelnöke