Barion Pixel
Varju László: Orbán haveroknak adja a gyorsforgalmi utakat

Varju László: Orbán haveroknak adja a gyorsforgalmi utakat

2021.06.24.
Varju László: Orbán haveroknak adja a gyorsforgalmi utakat
 
Az Orbán-kormány magántőkét akar bevonni a gyorsforgalmi hálózat építésébe, fenntartásába, holott az állam a felelős gazdája az autópályáknak. Ráadásul ordít az ötletről a korrupció és a haverok kifizetésének szándéka. Ennek biztos jele, hogy míg korábban egy ilyen finanszírozási terv fél évig készült, most a jelentkezők mindössze egy hónapot kaptak. Ez jelzi, hogy már előre tudják, kinek adják a zsíros üzletet.
 
Harmincöt évre koncesszióba adni a teljes magyar gyorsforgalmi hálózatot, miközben az üzemeltetésre működő állami szervezet, a Magyar Közút áll rendelkezésre, nem is burkolt lopás. Mivel a nyertes cég is az állami szervezetet kérheti fel az utak fenntartására, itt valaki csak a haszonért kapja ezt a megbízást.
 
Egyértelmű, hogy egy fideszes oligarcha lesz még gazdagabb egy előre lejátszott meccsben. A pénzből jut majd mindenkinek, akinek Orbán adni akar. Így károsítják meg újabb milliárdokkal a költségvetést, vagyis minden magyar adófizetőt. A DK a kormányváltás után azonnal felbontja ezt a konstrukciót és a nyerészkedőket az igazságszolgáltatás elé állítja.
 
 
 
Varju László 
A DK alelnöke, országgyűlési képviselője 
a Költségvetési Bizottság elnöke
RSS
Kapcsolódó politikusok