Barion Pixel
Arató Gergely: A DK tiltakozik az ellen, hogy az Orbán-kormány az egyházaknak játssza át az állami, szociális vagyont

Arató Gergely: A DK tiltakozik az ellen, hogy az Orbán-kormány az egyházaknak játssza át az állami, szociális vagyont

2021.06.17.

Arató Gergely: A DK tiltakozik az ellen, hogy az Orbán-kormány az egyházaknak játssza át az állami, szociális vagyont

 

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese és képviselőjelöltje az ellenzéki előválasztáson, csütörtöki sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet: a Lex-Bayer után újabb lakástrükkel állt elő a kormány. 

 

„A Népszava információi szerint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat által működtetett MR Közösségi Lakásalap Nonprofit Kft. tulajdonába adják az állami bérlakásokat. A lakásügynökség 2022. január elsejével ingyen kapja meg az állam tulajdonában és a Maradványvagyon-hasznosító Zrt. vagyonkezelésében lévő lakhatási célú és lakásbérleti jogviszony keretében hasznosított ingatlanokat, és szabadon gazdálkodhat majd velük.” – ismertette a politikus. Elmondta, az ingatlanok kezelése mellett a bérlőkkel is ők fognak foglakozni, januártól a bérleti díjat is ők szedik be, valamint rájuk bízzák a Nemzeti Eszközkezelő Programba bekerült, majd onnan részletfizetéssel kivásárolt lakások követeléskezeléssel kapcsolatos feladatait is. 

 

„Magyarul Orbánék egy tollvonással játszanak át irdatlan vagyont.” – összegezte Arató Gergely, hozzátéve: a Demokratikus Koalíció tiltakozik az ellen, hogy az Orbán-kormány az egyházaknak játssza át az állami, szociális vagyont. 

 

„A lex-Bayerrel olcsó lakáshoz juttatják a fideszes kegyenceket, a többi bérlakást pedig egyszerűen odadobják az egyházaknak. Az viszont sehol sincs garantálva, hogy mi lesz a jelenlegi bérlők sorsa, hogy az egyház mi alapján fogja eldönteni, hogy ki lakhat a bérlakásokban. Mi, európai magyarok felháborítónak tartjuk, hogy a kormány úgy osztja az állam vagyonát, mintha a sajátja volna, és mintha nem lenne holnap.” – mondta a DK-s politikus. Hangsúlyozta, a holnap nagyon gyorsan el fog jönni, akárcsak a 2022-es kormányváltás, ami után majd el kell majd számolniuk minden szétosztogatott, ellopott közvagyonnal.

 

Arató arra is kitért, hogy a javaslat abból a szempontból is aggályos, hogy az egyházak akár el is adhatják a számukra átjátszott vagyont. Azaz, nagyon könnyen előfordulhat, hogy ahogyan a Lex Bayerrel, végeredményében ezzel is a csókosok járnak majd jól a végén. 

 

„Azzal nyilván tisztában vagyunk, hogy Orbánék a kisujjukat sem akarják mozdítani a lakhatási válság megoldásának érdekében. Őket nem érdekli, hány ember kerül utcára, pedig most, a válság miatt különösen aktuális ez a kérdés. Orbánéknak korábban is könnyebb volt üldözni az utcára került embereket, és most is inkább juttatják olcsó lakáshoz Bayer Zsoltot és haverjait, és szórják ki az állami vagyont az egyházhoz, minthogy komolyan foglalkozzanak a lakhatási biztonság megteremtésével, vagy a bérlakás programmal. Ez a feladat ránk fog várni a jövő évi kormányváltás után.” – zárta Arató a sajtótájékoztatót.  

RSS
Kapcsolódó politikusok