Barion Pixel
Vadai Ágnes: A DK valódi pedofiltörvényt nyújt be - Ki kell vizsgálni az egyházon belüli, gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekményeket

Vadai Ágnes: A DK valódi pedofiltörvényt nyújt be - Ki kell vizsgálni az egyházon belüli, gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekményeket

2021.06.16.

Vadai Ágnes: A DK valódi pedofiltörvényt nyújt be - Ki kell vizsgálni az egyházon belüli, gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekményeket 

 

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese szerdai sajtótájékoztatóján ismertette, azok után, hogy a Fidesz pedofiltörvény helyett egy propagandacélú és a szexuális kisebbségeket sértő törvényt fogadott el a tegnapi napon, a DK ma benyújt egy valódi pedofiltörvényt a parlamenthez, amely feltárná az egyházon belüli pedofil bűncselekményeket. 

 

„Az elmúlt hónapokban több olyan eset is napvilágot látott, amelyben egyházi személyek követtek el gyermekek elleni szexuális bűncselekményeket, ezek mégis következmények nélkül maradtak. Nem elég, hogy a pedofil bűncselekményeket elkövetők a mai napig szabadlábon vannak, maradhattak az egyházban is, sőt akár fiatalokkal, gyerekekkel is foglalkozhatnak.” – foglalta össze a politikus, hozzátéve: amíg a világ szabadabb fele eleget tett Ferenc pápa kérésének és kivizsgálták az egyházon belüli pedofíliát, nálunk, Magyarországon csend, titkolózás és tagadás folyik.

 

Vadai Ágnes közölte, a Demokratikus Koalíció ezért egy valódi pedofiltörvényt nyújt be a parlamenthez. 

 

„Ennek értelmében, aki gyermek elleni szexuális bűncselekményt követ el, azt egész életére el kell tiltani minden olyan tevékenységtől, amelyben fiatalkorúakkal foglalkozhat. Ez alól nem lehetnek kivételek az egyházi személyek sem!

 

A törvény értelmében, aki gyermek elleni szexuális bűncselekményről tudomást szerez, és nem tesz az ügyben feljelentést, az 3 év szabadságvesztéssel büntethető. Ez alól nem lehetnek kivételek azok sem, akiket a tevékenységük során titoktartási kötelezettség terhel, a pedofília többek között nem lehet gyónási titok sem.

 

Végül, de nem utolsó sorban ebben a törvényben az Országgyűlés arra kötelezi a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciát, hogy a hatálybalépést követő 15 napon belül egy átfogó, belső vizsgálatában tárja fel a katolikus egyházon belül a kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális visszaéléseket, és a vizsgálat eredményét nyilvánosságra hozza.” – sorolta a DK politikusa. 

 

Vadai hangsúlyozta, a Demokratikus Koalíció a mai napon benyújtja a valódi pedofiltörvényt, amelynek egy példányát a következő percekben ide, a Bazilika épületére is ki fogom függeszteni. 

 

„A DK egyúttal egy parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását is kezdeményezi, amelynek az egyházon belüli pedofil bűncselekmények kivizsgálása a célja. Ehhez várjuk minden ellenzéki párt támogatását.” – tette hozzá a politikus. 

 

Vadai Ágnes úgy fogalmazott,  ha Fidesz nem pártpolitikai hasznot akar, hanem megvédeni a gyerekeinket, akkor itt az alkalom, semmi mást nem kell tenniük, csak elfogadniuk a valódi pedofiltörvényt és felátárni az egyházon belüli pedofil bűncselekményeket. 

 

„Ehhez nem kell megbélyegezni a melegeket, nem kell ítéletet mondani mások magánélete felett és nem kell gyűlöletet kelteni senki ellen sem. Csak el kell fogadni a valódi pedofiltörvényt, nincs más feladat.” – mondta zárásként Vadai. 

RSS
Kapcsolódó politikusok