Arató Gergely: Orbán a leggazdagabb magyar - Dobrev Klára korrupciós veszélyhelyzetet fog hirdetni a kormányváltás után

2021.06.10.

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese és a párt jelöltje az ellenzéki előválasztáson csütörtöki sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet: egy friss kimutatás szerint Mészáros Lőrinc 185 milliárd forintot, azaz 185 ezer millió forintot keresett a járvány alatt, ezzel pedig vitathatatlanul ő lett a leggazdagabb magyar.

„Mindannyian tudjuk, hogy ez mit jelent: valójában a strómanján keresztül Orbán Viktor lett a leggazdagabb magyar. Amíg a tisztességes sokak egyszerre dacoltak a vírussal és a válsággal, és sokan közülük elveszítették a munkahelyüket, addig a fideszes kevesek, köztük miniszterelnök újabb százmilliárdokat lapátoltak ki az országból és a közös vagyonunkból.” – foglalta össze a DK politikusa. Hozzátette, nyilvánvaló, hogy ezeket a pénzeket a 2022-es kormányváltás után az utolsó forintig vissza kell majd venni.

Arató Gergely bejelentette, hogy Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje arra készül, ha ő lesz a miniszterelnök 2022 tavaszán, akkor a kormánya első napján kihirdeti a korrupciós veszélyhelyzetet és zárolja a fideszes oligarchák vagyonát.

„Ezzel összefüggésben létre fogjuk hozni az Antikorrupciós Ügyészséget, amely Polt Pétertől függetlenül működik, és tartozik hozzá egy önálló, kifejezetten korrupciós ügyek felderítésére szakosodott rendőri egység is. Ha mindezzel megvagyunk, akkor pedig nem lesz más dolgunk, mint csatlakozni az Európai Ügyészséghez, hogy soha többé senki se tudjon ellopni egyetlen eurocentet sem a magyaroknak járó uniós pénzekből.” – magyarázta a DK politikusa.

Arató Gergely úgy fogalmazott, nem lehet a miniszterelnököt azzal vádolni, hogy az emberek és az ország képviseletét aprópénzre váltotta volna, ugyanis nem aprópénzre váltotta, hanem egy elképzelhetetlenül hatalmas luxusvagyonra.

„A miniszterelnök egyik zsebe, akit röviden csak Mészáros Lőrincnek szoktak nevezni, mára gazdagabb, mint Erzsébet királynő vagy Cristiano Ronaldo. Ez mind közpénz, nem tisztességes munka eredménye, hanem a szétcsalt közbeszerzések és a szétlopott, jellemzően uniós források eredménye. Márpedig ami a közé volt, azt a köznek vissza is kell majd vennie, amikor lejár a fideszes kevesek korszaka.” – jelentette ki Arató, majd hozzáfűzte, az a sokak Magyarországa, amelyet Dobrev Klára és a Demokratikus Koalíció képvisel, pontosan ezt fogja tenni a kormányváltás után.