Barion Pixel
Dr. Komáromi Zoltán: A Fidesz-kormány botrányos egészségpolitikájának kudarca, hogy kórházakat fognak bezárni
Dr. Komáromi Zoltán: A Fidesz-kormány botrányos egészségpolitikájának kudarca, hogy kórházakat fognak bezárni 2021.06.09.

Dr. Komáromi Zoltán: A Fidesz-kormány botrányos egészségpolitikájának kudarca, hogy kórházakat fognak bezárni

 

Sajtóinformációk szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma több kórház bezárására, számos városi kórház leépítésére készül. Egy kiszivárgott munkaanyag szerint az országos aktív ágyszám 2472-vel csökkenne.

A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz-kormány botrányos egészségpolitikájának kudarca, hogy kórházak bezárására készülnek, miközben az lakossághoz közeli egészségügyi ellátórendszert hagyják szétesni. Az elmúlt 10 évben sem a háziorvosi, sem a járóbeteg-ellátó, sem az otthoni szakápoló rendszer fejlesztése nem történt meg. Épp az elmúlt hónapok keserű, járványban szerzett tapasztalatai mutatták meg, hogy mennyire szükség lenne egy normális, európai színvonalon működő egészségügyi ellátórendszerre. Orbánék azonban most sem a megoldást keresik, hanem dilettáns módon, érdemi egyeztetés nélkül úgy nyúlnak hozzá az egészségügyi rendszerhez is, hogy az sem a betegek, sem az ellátásban dolgozók számára nem elfogadható.

Mi, európai magyarok a 2022-es választás után, ha megszabadultunk Orbánéktól úgy fogjuk újjáépíteni a Fidesz által tíz év alatt lerombolt egészségügyet, hogy az biztonságos és korszerű ellátást nyújthasson valamennyi magyar állampolgárnak.

Dr. Komáromi Zoltán 
A DK egészségügyi szakpolitikusa, háziorvos, Budapest 3. sz. választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje 

RSS