Barion Pixel
Dobrev Klára: Az Országgyűlés ma szavaz a költségvetési módosító javaslatokról - Dobrev Klára családi pótlékot, nyugdíjat és egészségügyet érintő javaslatairól is

Dobrev Klára: Az Országgyűlés ma szavaz a költségvetési módosító javaslatokról - Dobrev Klára családi pótlékot, nyugdíjat és egészségügyet érintő javaslatairól is

2021.06.08.

Dobrev Klára: Az Országgyűlés ma szavaz a költségvetési módosító javaslatokról - Dobrev Klára családi pótlékot, nyugdíjat és egészségügyet érintő javaslatairól is

 

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje az őszi ellenzéki előválasztáson, és Varju László, a párt alelnöke, valamint a Költségvetési Bizottság elnöke közös sajtótájékoztatót tartottak kedden. 

 

Varju László felidézte, hogy Dobrev Klára a DK miniszterelnök-jelöltjeként az elmúlt hetekben már ismertette azt a néhány szívügyét, amelyekben szerinte nem szabad tovább várni, és az új kormánynak azonnal cselekednie kell majd. Emlékeztetett, hogy ilyen volt a nyugdíjasok kárpótlása az elmaradt nyugdíjemelésért egyszeri 150 ezer forinttal, és a svájci indexálás visszaállítása a nyugdíjszámításban. 

 

„De ilyen volt a családi pótlék megduplázása, egyedülálló szülők és sérült gyermeket nevelők esetén megháromszorozása, ahogy ilyen volt az egészségügyet érintő szívügye is: legalább 3 ezer orvos, 9 ezer ápoló és 500 háziorvos munkába állításának a támogatása is. Dobrev Klára azt kérte tőlem, mint a Költségvetési Bizottság DK-s elnökétől, hogy ezeket a javaslatokat adjuk be módosító indítványként a jövő évi költségvetéshez. Mi végrehajtottuk ezt a feladatot, és mondanom sem kell, a Fidesz egytől egyig leszavazta az összeset.” – foglalta össze a DK-s politikus. Hozzátette, ezért plenáris szavazásra kérték ki ezeket a módosításokat, hogy ha a Fidesz a nyugdíjasok, a családok és az egészségügy ellen akar szavazni, akkor tegye ország-világ előtt, ne csak a Költségvetési Bizottságban. 

 

„Mostanra túl vagyunk a plenáris szavazáson, a Fidesz pedig lesöpörte ezeket a javaslatokat” – ismertette Varju, majd átadta a szót Dobrev Klárának. 

 

Dobrev Klára úgy fogalmazott, a Fidesz ma egyértelművé tette: ha Orbán Viktor marad, akkor nem lesz igazságos nyugdíjszámítás, és nem lesznek kárpótolva a nyugdíjasok. 

 

„Ha Orbán Viktor marad, akkor nem lesz családi pótlék-emelés sem, marad a több mint 10 évvel ezelőtti, azóta teljesen elértéktelenedett, már-már megalázó családi pótlék. Ha Orbán Viktor marad, akkor velünk marad az orvos és ápolóhiány is, és továbbra is legalább hosszú hónapokat, de akár éveket is fogunk várni egy-egy rutinműtétre is.” – magyarázta a DK jelöltje, hangsúlyozva, teljesen nyilvánvaló, hogy Orbán Viktor mára elveszítette a kapcsolatot az országgal és a tisztességesen élő magyarokkal. 

 

„Én rengeteg emberrel találkozom, egy héten belül akár több ezer emberrel is beszélgetek és jól tudom, hogy ezek azok a dolgok, amelyek az embereket érdeklik. Én hallom az emberek hangját, és tudom, hogy ezekben vár változást az ország. Az Orbán-rendszer ezt nem akarja meghallani. Mi olyan Magyarországot fogunk építeni, ami újra az emberekről és az ő mindennapjaikról fog szólni.” – sorolta Dobrev. Arra is kitért, ha ő lesz a miniszterelnök, akkor kárpótolni fogják a nyugdíjasokat és visszaállítják a svájci indexálást, meg fogják duplázni, bizonyos esetekben háromszorosára fogják emelni a családi pótlékot, és növelni fogják az egészségügyi dolgozók számát is.

RSS
Kapcsolódó politikusok