Barion Pixel
Az ellenzéki pártok az AB-hez fordulnak a közvagyon alapítványokba szervezése miatt

Az ellenzéki pártok az AB-hez fordulnak a közvagyon alapítványokba szervezése miatt

2021.06.02.

Az ellenzéki pártok az AB-hez fordulnak a közvagyon alapítványokba szervezése miatt

 

Az ellenzéki szövetség tagjai szerdán az Alkotmánybírósághoz fordulnak, hogy az semmisítse meg a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokról szóló törvényt és vessen gátat az ország kifosztásának.

 

Orbán Viktor és a Fidesz KDNP egy súlyos világjárvány és gazdasági valóság idején visszaélve a hatalmával 1000 milliárdos közvagyont szervezett ki és helyezett politikai irányítás alá közte szinte s teljes magyar felsőoktatást. 

 

Ezt oly módon tették, hogy úgy nevezett közérdekű vagyonkezelő alapítványokba helyeztek ki a vagyonelemeket és a magyar egyetemeket, az alapítványok élére pedig fideszes pártkatonákat ültettek, szándékuk szerint visszahívhatatlanul. 

 

Még arról is rendelkeztek, hogy ezek a kurátorok dönthessenek saját utódlásukról is. Ezzel meglopták a magyar embereket, meglopták a magyar nemzetet. Meggyőződésünk szerint ez nem csak végtelenül aljas tett volt, de sérti az Alaptörvény is. 

 

Színtiszta hazugság, hogy az egyetemek átszervezése a felsőoktatás színvonaláról szól, hiszen tény, hogy Európában a legnevesebb egyetemek állami fenntartásban működnek. Ráadásul a kormány hazudott, amikor azt ígérte, hogy az egyetemek 1500 milliárd forintos fejlesztési forráshoz jutnak, hiszen még az elérhető EU-s forrásokról is lemondtak Orbánék, csak azért, hogy hogy az egyetemeket politikai irányítás alá vonhassák.

 

Mi ellenzéki pártok elkötelezettek vagyunk abban, hogy minden eszközt igénybe vegyünk annak érdekében, hogy igazságot tegyünk. Ezért a mai napon az Alkotmánybírósághoz fordulunk, kérve a közérdekű vagyonkezelő alapítványokról szóló törvény megsemmisítését. 



DK
Jobbik
LMP
Momentum
MSZP
Párbeszéd

RSS