Barion Pixel
Dobrev Klára: Reagálás Orbán Viktor ma reggeli rádióinterjújára

Dobrev Klára: Reagálás Orbán Viktor ma reggeli rádióinterjújára

2021.05.28.

Dobrev Klára: Reagálás Orbán Viktor ma reggeli rádióinterjújára 

 

 

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje az ellenzéki előválasztáson, pénteki sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet: Orbán Viktor a ma reggeli rádióinterjújában azt találta mondani, hogy a járvány megviselte a bérből és fizetésből élőket, és ő is ezek közé tartozik. 

 

„Ebben a cinikus mondatban minden benne van arról, hogy a fideszes kiváltságos kevesek, Orbánnal az élen hogyan űznek gúnyt a tisztességes sokakból. A válságot nem kezelték, segítséget nem adtak, széleskörben elérhető állami bérpótlék Európában egyedülálló módon nálunk nem volt, majd akinek mindezt köszönhetjük, az az állami rádióban, a közpénzből működő propagandában siránkozik, hogy milyen nehéz az élet.” - foglalta össze a DK politikusa, hangsúlyozva, éppen azoknak a pénzén teszi ezt, akiknek ő maga nem segített.

 

Dobrev Klára kijelentette: a Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor a felelős azért, hogy a járvány és a válság megviselte a valóban bérből és fizetésből élőket. 

 

„Ő döntött úgy, hogy nem kell segíteni, ő mulasztotta el a válságkezelést, miatta tartunk ott, ahol. Ha Orbán Viktor valóban bérből és fizetésből élne - ahogy a valóságban soha életében nem élt még - akkor most a saját kormányzásának az áldozata lenne.” – sorolta Dobrev, hozzátéve, a DK szerint nem gúnyolódni kellene a tisztességes sokak megélhetésén, hanem segíteni kellett volna nekik. 

 

„Nem Mészáros Lőrincnek kellett volna milliárdokat adni, hanem az embereknek pótolni a kieső bérüket, megvédeni a munkahelyeiket. Értjük mi a viccet, hogy a miniszterelnök és luxusban élő holdudvara a bérből és fizetésből élők adóiból urizál 10 éve, ezért végső soron az összes fideszes mások béréből és fizetéséből él - értjük a viccet, csak nem szeretjük, mert mi nem ezért dolgozunk és fizetjük az adóinkat. Ennek a világnak fogunk véget vetni 2022-ben, és megígérhetem, hogy akkor nagyon sok fideszes luxuspolitikus meg fogja tudni, hogy milyen a magyar valóság és milyen bérből és fizetésből élni.” – fogalmazott a politikus. 

 

Dobrev Klára felidézte, hogy a miniszterelnök elmondta, szerinte csak idő kérdése, hogy kínai vakcinával is lehessen utazni, és “ha majd a nyugat is odaér, ahol mi tartunk”, akkor a kínai vakcinával is lehet majd utazni. 

 

„A nyugaton élők köszönik szépen, ők már most is utazhatnak, szemben azokkal a magyarokkal, akik kínai vakcinával oltatták be magukat. Rajtuk nem segít, hogy majd, idővel, talán, esetleg lehet utazni a kínai vakcinával, a tisztességesen dolgozó sokak ugyanis nyáron szoktak nyaralni, ők pedig most nem tudnak nyaralást szervezni maguknak.” – mondta zárásként a DK miniszterelnök-jelöltje. 

RSS
Kapcsolódó politikusok