Arató Gergely: Semjén szerint is tönkretette a Fidesz az állami oktatást

2021.05.28.
Arató Gergely: Semjén szerint is tönkretette a Fidesz az állami oktatást

Semjén Zsolt - miközben átadott egy több mint 3 milliárd forint közpénzből épült sportközpontot és vívótermet egy egyházi iskolának - arról beszélt, hogy az egyházi iskolák mennyivel jobban működnek az államiaknál. Arról nem beszélt, hogy erről éppen a kormány tehet, hiszen négyszer annyi pénzt ad az egyházi iskoláknak, mint az államiaknak, holott az oktatás elsősorban állami feladat.

A Demokratikus Koalíció szerint jó tudni, hogy Semjén Zsolt is tisztában van a kormány bűneivel, azzal, hogy a Fidesz tönkretette az állami oktatást. Kíváncsiak lennénk Semjén Zsolt arcára, ha elvennénk minden pénzét, abból felújítanánk a szomszédja házát, majd a ház átadásán arról beszélnénk, hogy milyen igénytelen körülmények között is él ez a Semjén. Ő ugyanis pontosan ezt tette az állami iskolákkal. A DK szerint 2022 után meg kell szüntetni az egyházi iskolák kiváltságos pozícióját az oktatáson belül, és az államnak elsősorban az állami iskolák fejlesztésével kell foglalkoznia, hiszen ez a feladata.

Arató Gergely
A DK frakcióvezető-helyettese, oktatási szakpolitikusa