Dobrev Klára beszéde a magyar Parlamentben: Ez a költségvetés a sokak pénzéből a keveseket szolgálja

2021.05.20.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje a magyar Országgyűlés költségvetési vitájában szólalt fel a Parlamentben, melyben elmondta: 2022 után olyan költségvetést fogunk csinálni, ami rólunk, a Sokakról szól.

"Az ígérem a választóknak, hogy 2022-ben a választások után, egy elegáns mozdulattal ezt a költségvetést beledobjuk oda, ahová való, a szemeteskosárba. Nem lesz egyedül ez a költségvetés, mert ott lesz mellette a paksi hitelszerződés, a Fudan Egyetem alapítóokirata, a Budapest-Belgrád vasútvonal. Elég nagy papírkosárra lesz majd szükség, lehet majd még egy konténert is kell hozni, de majd megoldjuk. Mert mese nincs, ennek a költségvetésnek nemcsak a demokratikus legitimációja, a szakmaisága is hiányzik, és ha tovább megyünk, akkor egész elképesztő, hogy mi van benne" - fogalmazott Dobrev Klára beszédében.

"A legnagyobb hiba ezzel a költségvetéssel, hogy hiányzik belőle a sokak Magyarországa. 133 fideszes ember megszavazza, hogy jövőre is a kevesek, a fideszes oligarchák még sok milliárdot hazavihessenek" - tette hozzá a DK miniszterelnök-jelöltje a magyar parlamentben elmondott beszédében.

Dobrev Klára beszédét élőben közvetítettük a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán: