Barion Pixel
Arató Gergely: A DK nem szavazza meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását

Arató Gergely: A DK nem szavazza meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását

2021.05.18.

Arató Gergely: A DK nem szavazza meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását

 

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese és képviselőjelöltje az ellenzéki előválasztáson keddi sajtótájékoztatóján ismertette: a Parlament a mai napon, szavaz a veszélyhelyzet meghosszabbításáról. 

 

„Emlékezhetünk, a kormány még a tavalyi évben vezette be a koronavírus-járvány miatt a veszélyhelyzetet, aminek számos intézkedésével már akkor sem értettünk egyet. Ennek igen egyszerű oka van: Orbánék nem a járvány megelőzésére, megfékezésére koncentráltak ebben az esetben sem első sorban, hanem kizárólag a hatalom gyeplőjét akarták a kezükbe kapni, amit azóta sem engedtek el. Amíg a veszélyhelyzet fenntartásának csak politikai oka van, addig mi nem fogunk ezzel egyetérteni.” – foglalta össze a politikus. Hangsúlyozta, márpedig a veszélyhelyzet sokadszori meghosszabbítása egyértelműen semmi másról nem szól. 

 

Arató Gergely kijelentette, a Demokratikus Koalíció nem szavazza meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását. 

 

„Mi, európai magyarok elutasítjuk azt, hogy a kormány a világjárvány mögé bújva igyekszik saját magához koncentrálni a hatalmat. Ez aljas és kicsinyes dolog a részükről, és különösen taszító, hogy egy ilyen tragédia árnyékában is kizárólag azzal foglalkoznak, hogy hogyan fordíthatnák a saját javukra ezt a helyzetet. Félreértés ne essék: ha olyan járványügyi szempontból szükséges intézkedésről van szó, ami valóban az emberek vagy a gazdaság védelméhez szükséges, akkor hozzák a Parlament elé, és ha indokolt, akkor támogatjuk.” – magyarázta a politikus, hozzátéve, amíg csak erőfitogtatásról szól a veszélyhelyzet újbóli meghosszabbítása, azt el fogják utasítani. 

 

Arató feltette a kérdést, mit tett a kormány a járvány alatt? 

 

„Sajnos az a helyzet, hogy hiába kapaszkodnak két kézzel minden hatalomba, nem igazán sikerült megszervezni sem a védekezést, sem az oltást. Volt helyette ingyen parkolás, meg az önkormányzatok kivéreztetése például.” – emlékeztetett a DK politikusa. Felhívta a figyelmet, míg Szlovákiában vasárnap feloldották a veszélyhelyzetet, nálunk a Fidesz még mindig hosszabbít. 

 

„Félreértés ne essék, természetesen ez nem az emberek védelmét szolgálja már megint. Hiszen, ha belegondolunk, akkor ballagást már például nyugodtan lehet tartani, míg mondjuk testületi ülést az önkormányzatnál, népszavazást vagy időközi választást még mindig nem. Ez is bizonyítja, hogy mi Orbánék valódi szándéka a veszélyhelyzet hosszabbításával.” – tette hozzá Arató Gergely. 

RSS
Kapcsolódó politikusok