Barion Pixel
dr. Kiss László: A DK felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza a Bayer-Palkovics lakásjavaslatot!
dr. Kiss László: A DK felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza a Bayer-Palkovics lakásjavaslatot! 2021.05.17.
dr. Kiss László: A DK felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza a Bayer-Palkovics lakásjavaslatot!
 
 
A kormány egy egyéni országgyűlési képviselő mögé bújva egy hete olyan javaslatot terjesztett be, amely megszüntetné az önkormányzati lakáspolitikát. A fideszes javaslat egy már 1993-ban is alkotmányellenes, és ezért megsemmisített törvényt vett át szó szerint. A dolog pikantériája, hogy a Fidesz ezt a törvényt akkor nem szavazta meg. 
 
A Demokratikus Koalíció szerint a törvényjavaslat alaptörvényellenes, hiszen sérti a tulajdonhoz való jogot és az önkormányzatiság elvét. A Demokratikus Koalíció szerint a javaslat kártékony, mert nemhogy megszünteti az önkormányzati lakásrendszert, de teszi ezt úgy, hogy a lakásmaffia karjaiba löki a bérlőket. E javaslat egycsapásra leállítaná az önkormányzati bérlakásépítéseket és ellehetetlenítené a lakáspályázati rendszert.
 
A Demokratikus Koalíció szerint a javaslat sunyi, hiszen valódi célja megint az, hogy a haveroknak segítsenek, legyenek azok akár műemléki környezetben élők, vagy a lakásüzletben érdekeltek. A javaslat sunyi, hiszen a kormány még a nevére sem merte venni, hanem egy képviselővel viteti el a balhét. A DK felszólítja a kormányt, hogy legalább az uralmában hátralévő egy évet ne a károkozásra használja fel.
 
dr. Kiss László 
Óbuda-Békásmegyer DK-s polgármestere 
RSS