Barion Pixel
Arató Gergely: Számoljon el a kormány a Pfizer-vakcinákkal!

Arató Gergely: Számoljon el a kormány a Pfizer-vakcinákkal!

2021.05.10.

Arató Gergely: Számoljon el a kormány a Pfizer-vakcinákkal! 

 

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese és képviselőjelöltje az ellenzéki előválasztáson hétfői sajtótájékoztatóján emlékeztetett: hiába röppent fel a hír, hogy ismét lehet majd Pfizer oltásra jelentkezni, a kormány mindezt cáfolta, pedig a másfél hete látott országos sorbanállás világosan megmutatta, hogy lenne rá igény. 

 

„Ez a sokadik alkalom, hogy azt látjuk, a kormány nem akarja elérhetővé tenni az egyik legnagyobb közbizalmat élvező vakcinát, holott ebből érkezett Magyarországra a legtöbb. Bár a kormánymédia mindezt igyekszik elhallgatni, május elejéig összesen 2,8 millió adag érkezett a Pfizer vakcinájából, mégsem azt látjuk, hogy ez tömegesen elérhető lenne.” – foglalta össze a politikus. 

 

Arató Gergely közölte, a Demokratikus Koalíció azonnali magyarázatot vár a kormánytól: miért nem teszik elérhetővé a legnagyobb számban érkező vakcinatípust, a német-amerikai Pfizer-BioNTech vakcinát. 

 

„A DK szerint a kormánynak el kell számolnia a Pfizer oltásokkal: mennyit adtak be eddig, mennyit tettek félre második oltásra és mennyi áll még ezen felül a raktárakban? Mennyit adtak ebből esetleg a határainkon túlra? A DK írásbeli kérdést ad be, hogy megtudja: miért dugdossák az emberek elől a legnagyobb közbizalmat élvező vakcinát? Csak így lehet rákényszeríteni az embereket más típusú, kevésbé népszerű vakcinákra? Ez a kormányzati vakcinazsarolás része?” – sorolta a kérdéseket a DK politikusa. Arató hangsúlyozta, a DK szerint, ha a kormány tudatosan őrizget nagyobb mennyiséget a legnépszerűbb vakcinából, az felelőtlen, sőt egyenesen oltásellenes kormányzati magatartásnak minősül.

 

„Nagyon érdekes kísérlet, ha összehasonlítjuk, hogy mennyi vakcina jött eddig az országba típusonként és milyen kép él az emberekben ezeknek az oltásoknak az elérhetőségéről. A Pfizer-BioNTech vakcinájáról ugyanis annak ellenére érzik azt az emberek, hogy elérhetetlen és csak kis eséllyel juthatnak hozzá, hogy egyébként ebből érkezett a legtöbb az országba. Már közel 3 millió ilyen vakcina érkezett, a kormány mégsem teszi ezeket elérhetővé, holott tudja, hogy komoly igény mutatkozna rá.” – fogalmazott Arató, kiemelve, az ellentmondás magyarázata csak az lehet, hogy ezeket a vakcinákat a kormány tudatosan visszatarthatja az emberektől.

RSS
Kapcsolódó politikusok