Arató Gergely: A kormány hazudott, és ellopta a magyar felsőoktatás jövőjét

2021.04.30.

Arató Gergely: A kormány hazudott, és ellopta a magyar felsőoktatás jövőjét

Már meg sem lepődünk, ha azt halljuk, hogy a Fidesz megint hazudott a magyaroknak. Most éppen az uniós helyreállítási alapból a felsőoktatás fejlesztésére fordítható pénzekről derült ki, hogy azok nagy részét a kormánynak – minden előzetes ígérete ellenére – esze ágában sincsen lehívni. Ami annál is inkább felháborító, mert az egyetemek vezetését ennek az 1338 milliárd forintos támogatásnak a lebegtetésével csábították be a modellváltásba, vagyis abba, hogy a rájuk bízott vagyont a fideszes káderekkel kitömött kuratóriumoknak adják át.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a Fidesz hiába kábította a magyar egyetemeket többletforrásokkal, most önző politikai céljai miatt ellopja a felsőoktatás jövőjét. Az pedig egyenesen a cinizmus csúcsa, amikor Gulyás Gergely arról beszél, hogy a fejlesztéseket majd hazai pénzből fogják megvalósítani, hiszen azt nyugodtan megtehették volna eddig is. Ehelyett az elmúlt 11 évben szisztematikusan szétverték a magyar felsőoktatást – ezért is menniük kell jövőre!

Arató Gergely
a DK oktatáspolitikusa, frakcióvezető-helyettese