Barion Pixel
Varga Zoltán:

Varga Zoltán: "Pár száz forintos nyugdíjemeléssel szúrja ki a nyugdíjasok szemét az Orbán-kormány"

2021.04.28.

Varga Zoltán: "Pár száz forintos nyugdíjemeléssel szúrja ki a nyugdíjasok szemét az Orbán-kormány"

 

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője szerdai sajtótájékoztatóján emlékeztetett: azt az elmúlt tíz évben már többször tapasztaltuk, hogy a kormány imád olyan frázisokat elengedni, amik mutatósan vannak csomagolva, de valójában nincsen bennük semmi. 

 

„Ilyen például a most harsogva bejelentett pótlólagos nyugdíjemelés, amit Tállai András lengetett be. A tények azonban makacs dolgok, és a konkrét számokat még Orbánék is hiába próbálják meg kozmetikázni. Nézzük meg tehát, hogy pontosan mi is ez a hatalmas nyugdíjemelés. Egészen konkrétan az átlagos emelés mértéke 900 forint, de van, aki 247 forinttal kap csupán többet.” – foglalta össze Varga. A frakciószóvivő ezek után feltette a kérdést, hogy Orbánék komolyan úgy gondolják-e, hogy ettől a hatalmas összegtől majd könnyebb lesz a nyugdíjasok élete. 

 

„Most, a válság közepén, mikor az alapvető élelmiszerek és a gyógyszerek ára is úgy elszállt, hogy az egy átlag magyarnak már követhetetlen, tényleg azt hiszik, hogy párszáz forintos alamizsnát odavetve most már minden probléma meg van oldva, lehet tovább lopni nyugodtan, nincs itt semmi látnivaló?” – kérdezte a frakciószóvivő.  

 

Varga Zoltán közölte, a Demokratikus Koalíció szerint ennél gusztustalanabb, aljasabb, üres gesztust nem is tehetett volna ez a kegyetlen, aljas kormány, mint hogy ezzel a pár száz forinttal akarja lerendezni a nyugdíjasokat. 

 

„Tessék Miniszterelnök Úr, itt van ez a fél kiló csirkemell, erre futja a 900 forintjából, kívánom, hogy ezt egye egy hónapig! De köret, vagy savanyúság már nem fog jutni mellé, ha még a gázt is ki akarja fizetni, amivel megsüti a csirkéjét! Mi, európai magyarok nem alamizsnát akarunk az idős embereknek, hanem olyan méltó, békés, kiszámítható nyugdíjas kort, ami az Európa más országaiban élkőnek is kijár! Mert egy becsületesen ledolgozott élet után a világ szégyene, hogy egy kis aprópénzzel próbálják lekenyerezni őket!” – mondta a politikus. 

 

Varga Zoltán arra is kitért, ha a kormány valóban segíteni akarna, valóban foglalkozna a nyugdíjasok helyzetével, akkor nem aprópénzt dobálna, ami ma már legfeljebb arra elég, hogy az amúgy töküres bevásárlókocsiba bedugják, mert a boltban nézelődés még legalább ingyen van. 

 

„Mi, európai magyarok már tavaly tavasszal, a koronavírus-járvány első megjelenése után, mikor érezhető volt, hogy itt bizony mindent be fog borítani a gazdasági válság, több javaslatot is tettünk, hogy valódi segítséget kapjanak az idősek. Ezért mondtuk például, hogy a nyugdíjasok kapjanak egyszeri, 50 ezer forintos támogatást. Mondjuk tény, hogy ha ész nélkül lopják ki a pénzt a kasszából a fideszes tolvajok, akkor értelmes dolgokra nem futja.” – emlékeztetett a frakciószóvivő. Azt is felidézte, hogy korábban a DK javaslata volt az európai minimálnyugdíj bevezetése is, mert az már válság nélkül is egyértelmű volt, hogy Orbánék magasról tesznek arra, mi lesz az idős emberekkel, éhen halnak, vagy megfagynak otthon. 

RSS
Kapcsolódó politikusok