Barion Pixel
Varga Zoltán: A DK felszólítja a kormányt, hogy azonnal fejezze be az embereket elbizonytalanító oltásellenes kampányát!

Varga Zoltán: A DK felszólítja a kormányt, hogy azonnal fejezze be az embereket elbizonytalanító oltásellenes kampányát!

2021.04.26.

Varga Zoltán: A DK felszólítja a kormányt, hogy azonnal fejezze be az embereket elbizonytalanító oltásellenes kampányát! 

 

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője hétfői sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott: elképesztő látni, hogy mi történik egy országban, ha a kormány pártpolitikai kérdést csinál az oltásból. 

 

“A hétvégén közzétettek egy táblázatot, amely szerint - ahogy azt Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter előre megmondta - a bevizsgálatlan keleti vakcinák jobbak, mint a nyugatiak, a Pfizer oltása után pedig sokkal többen kapják el a vírust és halnak meg. Az ügyben maga Karikó Katalin, a Pfizer-BioNTech vakcina egyik kifejlesztője, Széchenyi-díjas kutató hívta fel a figyelmet arra, hogy a kormány táblázata félrevezető, arról több fontos információt is lehagytak.” - foglalta össze a politikus.

 

Varga Zoltán közölte, a Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy azonnal fejezze be az embereket elbizonytalanító oltásellenes kampányát! 

 

“A kormány emberéletekkel játszik, amikor mindent megpróbál azért, hogy aláássa az emberek bizalmát az Európában már bevált oltóanyagokban. Képesek akár adatot hamisítani és hazudni is az embereknek egy ilyen fontos ügyben, csak hogy igazolják az eddigi vakcinabeszerzési gyakorlatukat. Ez nem csak gusztustalan, hanem veszélyes is, ezzel embereket beszélhetnek le arról, hogy beadassák maguknak az egyik legnagyobb számban elérhető vakcinát, a Pfizert.” - hangsúlyozta Varga.

 

Arra is kitért, hogy Karikó Katalin hívta fel a figyelmet arra, miszerint a kormány táblázatáról lemaradt, hogy milyen korú betegről volt szó, és hányan voltak közülük krónikus betegek, holott közismerten a Pfizer vakcinájával oltották például a legveszélyeztetettebb időseket. 

 

“De nem csak itt sántít a kormány táblázata. Akár a brit, akár az amerikai, akár a szerb kutatást nézzük, a kormány által megtámadott nyugati vakcinatípus kivétel nélkül a legjobbak között szerepelt. Nagyon érdekes, hogy épp a keleti vakcinákra pártpolitikát építő magyar kormánynál történik minden másképp, mint bárhol máshol a világon. Ezek után nem kell csodálkozni azon, hogy az emberek nem bíznak a kormányban és egy szavukat sem hiszik el az oltással kapcsolatban.” - sorolta Varga, kiemelve, ez a bizalmatlanság alacsony oltási kedvhez és elkerülhető halálesetekhez vezethet.

RSS
Kapcsolódó politikusok