Barion Pixel
Varga Zoltán: Tragikusan alacsony az idősek átoltottsága hazánkban – A DK újra követeli, hogy azonnal oltsák be a 60 év felettieket!

Varga Zoltán: Tragikusan alacsony az idősek átoltottsága hazánkban – A DK újra követeli, hogy azonnal oltsák be a 60 év felettieket!

2021.04.24.

Varga Zoltán: Tragikusan alacsony az idősek átoltottsága hazánkban – A DK újra követeli, hogy azonnal oltsák be a 60 év felettieket!

 

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője szombati sajtótájékoztatóján emlékeztetett, pártja követelte egy hónapja, március végén, hogy a kormány szüntesse meg az idősek regisztrációját, és minden 60 év felettit oltsanak be, aki megjelenik az oltópontokon, a kormány szokása szerint a füle botját sem mozdította.

 

“Sőt, az uniós statisztikák szerint az idősek, legfőképpen pedig a 80 év felettiek körében még mindig tragikusan alacsony az átoltottság Magyarországon. Az orbáni alternatív valósággal szemben a számok és a tények azt mutatják, hogy eddig az idősebb korosztályoknak mindössze 49 százalékát oltották be valamelyik vakcina két adagjával, ezzel pedig Magyarország az EU országok közül a sereghajtók között kullog.” - foglalta össze Varga, kiemelve: hiába a kormányzati propaganda és a meghamisított győzelmi jelentések, mindannyian tudjuk, hogy az idősek körében a legnagyobb a halálozás kockázata, abban pedig Magyarország szégyenszemre világelső.

 

Varga Zoltán kijelentette, a Demokratikus Koalíció szerint szégyen, amit Orbánék a legidősebbekkel művelnek. 

 

“Nem elég, hogy 10 év alatt 1,2 millió forintot vettek el a nyugdíjasoktól, nem elég, hogy az élelmiszerárak elszállása őket sújtja a leginkább, amit még csak töredékében sem kompenzál a kormány által csepegtetett könyöradomány, most azzal kell szembesülniük, hogy ez a magát kereszténynek hazudó bagázs végképp lemondott róluk.” - sorolta a frakciószivő. Hozzátette, a DK azt követeli, hogy minél előbb kezdjék meg idős honfitársaink átoltását, mielőtt még ennél is nagyobb lesz a baj!

 

“A Fidesz nem fordíthatja el a fejét azoktól, akik egy élet munkájával építették fel ezt az országot, nem lehet közömbös azok sorsával szemben, akik a legveszélyeztetettebbek.” - jelentette ki a politikus.

 

Varga Zoltán arra is kitért, mivel a járvány az idősebb korosztályokban eredményezi a legtöbb halálesetet, a legtöbb ország oltási tervében kiemelt helyen szerepelnek a 60 és 80 évnél idősebbek. 

 

“Nem csupán az irántuk érzett megbecsülés miatt, hanem mert ha egy kiterjedt oltási programmal még sikerül is megfékezni a járványt, az idősebbek, a veszélyeztetett korosztály beoltásával csökkenthető az egészségügyi rendszerekre nehezedő terhelés.” - hangsúlyozta a politikus. Rámutatott, itthon nem elég, hogy világos és átlátható oltási terv nincsen, de még az egészségügyből is sikerült elüldöznie Orbánéknak a vírushelyzet alatt 5500 orvost és ápolót, az idősebb korosztálynak pedig eddig kevesebb mint a felét oltották be. 

 

“Ez botrány, és a Fidesz nyílt beismerése, hogy lemondtak a nyugdíjasokról, lemondtak szüleinkről és nagyszüleinkről!” - zárta a frakciószóvivő.

RSS
Kapcsolódó politikusok