Barion Pixel
Varga Zoltán: Kásler végleg megőrült? - A miniszter azt nyilatkozta, hogy mindenkit ellátnak, miközben ő maga állított le kórházi vizsgálatokat

Varga Zoltán: Kásler végleg megőrült? - A miniszter azt nyilatkozta, hogy mindenkit ellátnak, miközben ő maga állított le kórházi vizsgálatokat

2021.04.22.

Varga Zoltán: "Kásler végleg megőrült? - A miniszter azt nyilatkozta, hogy mindenkit ellátnak, miközben ő maga állított le kórházi vizsgálatokat"

 

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján emlékeztetett, Kásler Miklósnak már sok legendás mondat hagyta el a száját miniszterré válása óta. Hozzátette, ezúttal a Fidesz pártlapjává avanzsált Magyar Nemzetnek adott interjúban közölte: „Az egészségügyi rendszer összességében bírja a terhelést.”, illetve: „Nem tudok egyetlenegy betegről sem, akit ne láttunk volna el.” 

 

„Ha az emberminiszter ezt képes teljesen komolyan kijelenteni, akkor nagy problémák vannak, mégpedig nem máshol, mint az ő saját fejében. Kásler Miklós volt ugyanis az, aki néhány nappal ezelőtt leállíttatta a kórházi szűrővizsgálatokat. Holott épp ő az, akinek emlékeznie kellene arra ex-onkológusként, hogy a szűrővizsgálatok mennyire fontosak, és ha egy betegséget még időben felfedeznek, akkor sokkal könnyebb meggyógyítani.” – magyarázta a politikus, hangsúlyozva, Kásler szemmel láthatóan már rég elfelejtette, hogy valaha orvos volt, mára csak egy Orbán kezén fityegő kesztyűbáb, akinek köze nincs a valósághoz. 

 

Varga Zoltán úgy fogalmazott, a Demokratikus Koalíció nevében joggal teszi fel tehát a kérdést: Kásler Miklós végleg megbolondult? 

 

„Mert ha ez így van, akkor elég szomorú, hogy nem segítenek rajta az elvtársai és nem küldik pihenni. Ha pedig nem bolond, csak szánt szándékkal hazudik, akkor ő is versenyben van a Magyarország legaljasabb embere címért. Azt állítani, hogy mindenkit ellátnak, és az egészségügy bírja a strapát, nem más, mint hazugság, harsogják bármilyen pártlapban vagy propagandatévében.” – sorolta Varga, kiemelve: a valóság az, hogy már több, mint huszonötezer ember halt bele a járványba, és ki tudja mennyien haltak bele abba, hogy nem kaptak elláttást időben, mert nem volt rájuk kapacitás, és hányan halnak majd bele az elhalasztott szűrővizsgálatok következményeibe!

 

„Arra is felhívjuk a szemellenzővel közlekedő miniszter figyelmét, hogy milyen várólisták alakultak ki a szerinte „remekül működő” egészségügyben. Öt-tízszeresére nőtt az amúgy sem rövid várakozási idő, miután hónapok óta csak sürgős műtéteket végezhetnek a kórházakban.” – ismertette a frakciószóvivő. Varga úgy fogalmazott, hogy az Emberi Erőforrások Miniszterének amúgy is erősen gyengül a memóriája, hiszen nyilván arra sem emlékszik, hogy a tavalyi kórházkiürítések miatt legalább 16 ezer embert küldtek haza az egészségügyi intézményekből. 

 

„Sőt, nyilván arra sem emlékszik a 133 bátor ember egyike, hogy még volt képe az orvosokra mutogatni a kórházkiürítések miatt, holott nyilván nem ők találták ki ezt az esztelen lépést, hanem éppen a Mátyás király csontjaival kirakózó miniszter. Az pedig, hogy még neki van képe az orvosokra mutogatni, egyenesen égbekiáltó arcátlanság. Vajon kik miatt hiányzik tízezer ember, orvosok, ápolók, egészségügyi dolgozók a rendszerből? És kik tudtak még erre rátenni egy lapáttal, mikor a harmadik hullám idején zsarolással próbálkoztak az egészségügyi dolgozóknál, amivel csak azt érték el, hogy újabb 5000 ember állt fel, akikre most égető szükség lenne.” - sorolta a politikus, azt tanácsolva Kásler Miklósnak, hogy inkább vegyen egy mély levegőt, és mostanában ne nagyon szólaljon meg. 

 

A Demokratikus Koalíció nevében joggal teszem fel tehát a kérdést: Kásler Miklós végleg megbolondult? Mert ha ez így van, akkor elég szomorú, hogy nem segítenek rajta az elvtársai és nem küldik pihenni. Ha pedig nem bolond, csak szánt szándékkal hazudik, akkor ő is versenyben van a Magyarország legaljasabb embere címért. Azt állítani, hogy mindenkit ellátnak, és az egészségügy bírja a strapát, nem más, mint hazugság, harsogják bármilyen pártlapban vagy propagandatévében. A valóság az, hogy már több, mint huszonötezer ember halt bele a járványba, és ki tudja mennyien haltak bele abba, hogy nem kaptak elláttást időben, mert nem volt rájuk kapacitás, és hányan halnak majd bele az elhalasztott szűrővizsgálatok következményeibe!

RSS
Kapcsolódó politikusok