Barion Pixel
Varga Zoltán: A DK a koronavírus magyar áldozatainak emlékére kitűzte a fekete zászlót a Parlament épületére

Varga Zoltán: A DK a koronavírus magyar áldozatainak emlékére kitűzte a fekete zászlót a Parlament épületére

2021.04.19.

Varga Zoltán: A DK a koronavírus magyar áldozatainak emlékére kitűzte a fekete zászlót a Parlament épületére




Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője tegnap sajtótájékoztatón szólította fel a kormányt, hogy a Kossuth téren eresszék félárbocra a nemzeti lobogót, az Országgyűlés épületére pedig tűzzék ki a nemzeti gyász szimbólumát, a fekete zászlót, így emlékezve meg a koronavírus-járvány 25 ezer magyar áldozatáról, és mindazokról, akik az egészségügy katasztrofális helyzete miatt vesztették életüket. 

 

„Mindannyian tudjuk, hogy a kormány a védekezés alatt cserbenhagyta a magyarokat, nem volt hajlandó felkészülni, amikor lehetett volna, tömegesen tesztelni, amikor kellett volna, és nemzetközi segítséget kérni, amikor látta, hogy sem elegendő ember, sem elegendő eszköz nem áll rendelkezésre a betegellátásban. Ezért arra kértük őket, hogy legalább most mutassák meg, hogy osztoznak az elhunytak családtagjainak, barátainak, ismerőseinek gyászában.” – foglalta össze hétfőn a Kossuth téren Varga. Hozzátette, ez a szimbolikus lépés lett volna a minimum, amit megtehetnek az áldozatok emlékéért. 

 

A politikus elmondta, sejtették, hogy kérésük süket fülekre talál majd, és így is lett. 

 

„Orbán Viktor és érzéketlen halálkormánya egyetlen szóval, egyetlen mondattal sem volt hajlandó megemlékezni az elhunytakról, és annak a 25 ezer családnak a gyászáról és fájdalmáról, akik szeretteiket vesztették el. Ezért én most a Demokratikus Koalíció nevében helyettük is kitűzöm a gyász fekete zászlaját az Országgyűlés épületére. Lássa és tudja meg mindenki: az elhibázott járványekezelés miatt több ezer olyan magyar ember halt meg, aki megmenthető lett volna. A mai napon rájuk emlékezünk, és rájuk emlékeztetünk mindenkit az országban.” – jelentette ki a frakciószóvivő. 

RSS