Gyurcsány Ferenc pártja egyértelműen, szilárdan oltáspárti álláspontot képvisel

2021.04.14.

Gyurcsány Ferenc pártja egyértelműen, szilárdan oltáspárti álláspontot képvisel

A kormánymédia a koronavírus elleni védőoltás első megjelenésétől kezdve azt próbálja sulykolni, hogy Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció oltásellenes álláspontot képvisel. A valóság ezzel szemben az, hogy a DK mindig is oltáspárti volt, nemkülönben a párt elnöke, Gyurcsány Ferenc.

A Demokratikus Koalíció által vezetett kerületekben mindent megtesznek, hogy elősegítsék a védekezést és az oltások minél gyorsabb beadását. A párt ezen felül felszólította a kormányt, hogy töröljék el a sokak számára bonyolult és egyébként felesleges, regisztrációnak álcázott adatgyűjtést, ami egyelőre kötelező az oltás előtt. A DK többször is rámutatott, hogy ez mekkora problémát okoz az időseknél és a mélyszegénységben élőknél, akiknek nem adottak a regisztrációhoz szükséges technikai feltételek. A Gyurcsány Ferenc vezette párt többször is hangsúlyozta: ha a kormány valóban az oltások ütemének felgyorsítására törekszik, akkor meg kell hozniuk ezt az ésszerű döntést.