Kiválóan jellemzi az orbáni diktatúrát, hogy még a Központi Statisztikai Hivatal vezetője is össze-vissza hazudik a halálozásokról

2021.04.08.

Vukovich Gabriella, a Központi Statisztikai Hivatal elnöke még március végén nyilatkozott nyilatkozott az MTI-nek. Ennek során hangzott el, hogy a 2020-as magyar halálozási statisztika sokkal jobb, mint mondjuk Németországé és az Európai Unióé. Ezek a számok, mint ahogy később többen rámutattak, valótlanok, egymásnak is ellentmondóak.

A Demokratikus Koalíció szerint kiválóan jellemzi, hova süllyesztette az orbáni diktatúra az országot, hogy az állam által kézivezérelt KSH hazudozik az állam által kézivezérelt távirati iroda szigorúan ellenőrzött interjújában. Mi, európai magyarok továbbra is felhívnánk a kormány figyelmét: hiába dugják a fejüket homokba, hiába kozmetikáznak adatokat, a valóság ettől nem fog megváltozni, és ezzel az emberek is pontosan tisztában vannak.

Varga Zoltán

A DK országgyűlési képviselője, frakciószóvivője, a Népjóléti Bizottság tagja