Kásler Miklós vagy hazudik, vagy ennyire nincs képben, mikor arról beszél, hogy az egészségügy meg sem rendült – Brutális adatokat tett közzé a Magyar Orvosi Kamara

2021.04.01.

Riasztó adatokat közölt a Magyar Orvosi Kamara: beszámolójuk szerint a gépi lélegeztetést igénylő betegeknél rendkívül magas a halálozás, akár a 95%-ot is elérheti. Kásler Miklós ezzel szemben még pár napja is úgy nyilatkozott, hogy „meg sem rendültünk”.

A Demokratikus Koalíció szerint Kásler Miklós vagy szándékosan hazudik, vagy ennyire nincs tisztában a valósággal. Ha egy pillanatra is körülnézne egy valódi kórházban, valódi betegek között, akkor láthatná, hogy az egészségügy nemhogy megrendült, de teljesen összeomlott. Mi, európai magyarok már hónapokkal ezelőtt figyelmeztettünk: hiába a több ezer lélegeztetőgép, ha nincs, aki azokat kezelje. Ez pedig Orbánék halálkormányának, az elmúlt több, mint tíz év gyalázatának köszönhető, mert többezer orvost sikerült elüldözniük az országból.

Varga Zoltán
A DK országgyűlési képviselője, frakciószóvivője, a Népjóléti Bizottság tagja