Barion Pixel
A DK a kormányváltás után bíróság előtt számoltatja el azokat a politikai vezetőket, akik magyarok tízezreinek haláláért felelősek a járvány alatt

A DK a kormányváltás után bíróság előtt számoltatja el azokat a politikai vezetőket, akik magyarok tízezreinek haláláért felelősek a járvány alatt

2021.03.31.

A DK a kormányváltás után bíróság előtt számoltatja el azokat a politikai vezetőket, akik magyarok tízezreinek haláláért felelősek a járvány alatt 

 

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese szerdai sajtótájékoztatóján emlékeztetett, egészen drámai napra ébredt az ország. 

 

“Hiába lettünk már a múlt héten is világelsők halálozásban, hiába veszítettük már el 20 ezer honfitársunkat a járványban, ma újabb fekete nap jött el azzal, hogy mindössze 24 óra leforgása alatt 302 magyar ember halt meg a járványban. Tegnap kevesebb mint öt percenként halt meg egy magyar.” - sorolta a politikus.  Hozzátette, bár a DK a járvány kezdete óta arra törekszik, hogy elsősorban mindig megoldást keressen, ne pedig felelőst, eljött az ideje, hogy a világ legrosszabbul védekező kormányának felelősségéről is beszéljünk.

 

Arató Gergely közölte, a Demokratikus Koalíció szerint a kormányváltás után el kell számoltatni a halálkormányzás felelőseit, és felelősségre kell vonni azokat a politikai vezetőket, akiknek több tízezer magyar ember halála szárad a lelkükön. 

 

“Ahogy azoknak is a börtönben van a helyük, akik fegyverrel ölnek, úgy azoknak is a börtönben van a helyük, akik csapnivaló kormányzással, rosszabbnál rosszabb döntésekkel, és 10 év alatt szétvert egészségüggyel ölnek meg embereket. Magyarországon ma ez történik. Orbán Viktornak, Gulyás Gergelynek, Kásler Miklósnak és Pintér Sándornak bíróság előtt kell majd felelniük azért a nemzeti tragédiáért, amit a harmadik hullámban okoztak. Bíróság előtt kell majd felelniük azért, hogy a harmadik hullám világszinten messze legrosszabb védekezésével magyar emberek tízezreinek a haláláért felelősek.” - sorolta a politikus, hangsúlyozva, ez jár az országnak és jár a kormány áldozatainak is.

 

Arató leszögezte, nem fogják  hagyni, hogy ezek a politikai vezetők az ezekben a pillanatokban is emberéletekért küzdő orvosok és egészségügyi dolgozók mögé bújjanak.

 

“ Orbán Viktornak, Gulyás Gergelynek, Kásler Miklósnak és Pintér Sándornak jogállami keretek között, független bíróság előtt kell majd elszámolniuk mindazzal, amit tettek és mindazzal, amit elmulasztottak megtenni a járványban. Ma 20 ezer magyar család gyászol és ki tudja, hogy mennyi fog még miattuk. Ahogy a tolvajoknak, csalóknak és korrupt oligarcháknak is el kell majd számolniuk a kormányváltás után a tetteikért, úgy el kell majd számolniuk azoknak is, akik emberek haláláért felelősek.” - foglalta össze a DK politikus. Úgy fogalmazott, ha minden élet számít - márpedig ez így van - akkor a halálkormányzás sem maradhat következmények nélkül. 

 

“Mindenkivel osztozunk a gyászban, de éppen ezért nem feledkezhetünk meg a felelősökről sem.” - zárta Arató Gergely.

RSS
Kapcsolódó politikusok