Tegye egyértelművé a kormány, hogy mi számít krónikus betegségnek az oltási rendben!

2021.03.30.

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője keddi sajtótájékoztatóján emlékeztetett, az elmúlt egy évben, mióta a koronavírus-járvány köztünk van, bőven megtanulhattuk, hogy az idős emberek és a krónikus betegek rendkívül nagy veszélynek vannak kitéve.

„Ám arra itthon, Magyarországon nem igazán kaptunk választ, mi is számít az oltási rend szempontjából krónikus betegségnek. A kormány a maga szokásos módján intézi ezt a kérdést is – azaz leginkább is sehogy. Ha van is erről valami információmorzsa, az sem közérthetően, jól láthatóan van elhelyezve, gyakran pedig orvosi, szakmai nyelven fogalmazzák meg, amit nyilvánvalóan nem mindenki fog tudni feldolgozni.” – foglalta össze a politikus. Hozzátette, ez pedig újabb káoszhoz és fejetlenséghez vezet, ráadásul rendkívül veszélyes is.

Varga Zoltán közölte, a Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt: tegyék egyértelművé, hogy mi számít krónikus betegségnek az oltási rendben!

„Az egyszerűen abszurd, hogy a halálkormány folyamatos titkolózásával milliók életét veszélyeztetik, holott nem lenne olyan nehéz feladat pontosan, közérthetően közzétenni, hogy mi számít krónikus betegségnek az oltási rend szempontjából. Erre egyébként Európa más országaiban is van példa.” -  magyarázta Varga, kiemelve, a járvány kezdete óta azt látjuk, hogy a kormány csak azért se akar működő, európai példákat követni, amivel viszont a magyar emberek életét kockáztatják.

A frakciószóvivő úgy fogalmazott, nem a lehetetlent várják el a kormánytól, csupán három egyszerű dolgot.

„Először is, a rendszeresen sajtótájékoztatókon beszélő Müller Cecília mondja el a legközelebbi ilyen alkalommal, hogy mely betegségek számítanak krónikusnak az oltási rend szempontjából! Másodszor, ezt a felsorolást tegyék közzé érthetően és világosan a kormány koronavírus portálján! Harmadszor pedig, azoknak az embereknek, akik oltásra regisztráltak, és azóta rendszeresen kapják a kormányzati propaganda emaileket, küldjék ki inkább ezt az információt.” –sorolta Varga, hangsúlyozva, sokkal hasznosabb lenne, mint a hazug szövegek küldözgetése arról, hogy minden nagyon rendben van az országban, holott mindenki látja, hogy nincs.