Barion Pixel
Nemhogy az oltást, még a regisztrációt sem tudta megszervezni a kormány - Több ezer ember szembesült azzal, hogy a regisztrációja érvénytelen

Nemhogy az oltást, még a regisztrációt sem tudta megszervezni a kormány - Több ezer ember szembesült azzal, hogy a regisztrációja érvénytelen

2021.03.26.

Nemhogy az oltást, még a regisztrációt sem tudta megszervezni a kormány - Több ezer ember szembesült azzal, hogy a regisztrációja érvénytelen

 

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője pénteki sajtótájékoztatóján emlékeztetett, a tegnapi napon szomorúan láthattuk, hogy az amúgy is katasztrofális helyzetet még újra és újra meg tudja fejelni a kormány, amelyről kiderült, hogy totálisan alkalmatlan nagyjából bármire. 

 

„Bizonyára mindenki felfigyelt arra, hogy az operatív törzs szokásos napi tájékoztatóján Müller Cecília bejelentette, hogy csütörtök délután elindítják az úgynevezett vakcinaregisztrációs oldalt. Most tegyük a szívünkre a kezünket, őszintén, nagy dologra nem számítottunk, de ami ennek kapcsán megint történt, az egyszerűen kimeríti a gyalázat fogalmát.” – kezdte a politikus. Felidézte, hogy ez a friss honlap gyakorlatilag rögtön összeomlott, ahogyan megérkeztek az első látogatók, magyarul megint egy teljesen komolytalan weboldalt sikerült legyártani, nyilván nem kevés pénzért. 

 

„Na de ami külön felháborító: akinek véletlenül mégis megjelent a honlap hosszas szenvedés után, az a következővel szembesült: 1) hiába regisztrált korábban, mégis regisztrálatlanként jelzi a rendszer. 2) sikeresen regisztráltnak tekintik, de ezen kívül az égegyvilágon semmi nem derül ki. Nem derül ki mikor, hol, milyen oltóanyaggal oltanák be.” – foglalta össze a frakciószóvivő.  

 

Varga Zoltán közölte, a Demokratikus Koalíció szerint elég aggasztó, hogy nemhogy magát az oltást, de még az előregisztrációt sem sikerült megszervezni. 

 

„Tegnap délután óta több ezer ember szembesült azzal, hogy hiába vár január óta értesítésre, valamilyen hiba folytán mégsincsenek regisztrálva. Az meg aztán egyenesen a tömény mélymagyar gyászkabaré, hogy a kormány létrehoz egy nemműködő oldalt, ami ellenőrzi, hogy egy másik nemműködő oldal működött e véletlenül mégis. Mindezek helyett esetleg meg lehetett volna szervezni a tömeges oltást, működő oltópontokat lehetett volna felállítani az országban, és megszervezni az ehhez kapcsolatos adminisztrációs hátteret.” – sorolta Varga. Hangsúlyozta, Orbánék halálkormányának mint mindig, most is a látszat a fontos, csak az a baj, hogy itt már a látszat is annyira csúf, hogy nem takarja el a valóságot. 

 

Varga Zoltán úgy fogalmazott, ezekben a súlyos időkben, amikor az emberek hónapok óta igyekeznek teljesíteni az elvárásokat a védekezés érdekében, visszaélni a türelmükkel több, mint felháborító. 

 

„Az pedig különösen az, hogy a jelek szerint idős emberek regisztrációja is megsemmisült, legyen szó papír alapú, vagy online jelentkezésről. Idős, veszélyeztetett korban lévő emberek, akik szintén abban a hitben várnak év eleje óta, hogy majd csak sorra kerülnek, most szintén szembesülhettek azzal, hogy hiába vitték a levelet hóban-fagyban-esőben a postára, az állami gépezet működésképtelensége veszélybe sodorja őket.” – jelentette ki a frakciószóvivő. Arra is kitért, hogy Orbán a ma reggeli Kossuth rádiós interjújában hangsúlyozta, mennyire fontosak a nemzet számára az idős emberek, ha ezt valóban így is gondolja, cselekedjenek: azonnal soron kívül, regisztráció nélkül oltsanak be minden idős embert, aki oda megy egy oltópontra!

RSS
Kapcsolódó politikusok