A DK írásbeli kérdéssel fordul a kormányhoz, hogy Szijjártóék valóban rendeltek-e a problémás kínai maszkokból?

2021.03.25.

Az Átlátszó internetes portál információi szerint a Szijjártó Péter vezette külügyminisztérium több millió darabot vásárolt abból a maszktípusból, amire a fertőzésveszély miatt korábban az Európai Unió termékriasztási rendszere figyelmeztetést adott ki.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul a kormányhoz, hogy kiderüljön, Szijjártó Péter valóban problémás maszkokból vásárolt-e be több millió darabot. Amennyiben igen, mi lett ezeknek a maszkoknak a sorsa, kik kaptak belőle, jutott-e orvosokhoz, ápolókhoz, katonákhoz, védekezésben résztvevő emberekhez? Mi, európai magyarok felelősségteljes viselkedést és átláthatóságot várunk el a kormánytól a járvány elleni védekezés kapcsán is, és nem azt, hogy Szijjártó Péter sorozatosan mutyigyanús beszerzésekre herdálja a közpénzt!

Varga Zoltán
A DK országgyűlési képviselője, a Népjóléti Bizottság tagja