Barion Pixel
Tragikus csúcson az új esetek és a halálozások száma - A DK reagálása Orbán Viktor ma reggeli hazugságaira

Tragikus csúcson az új esetek és a halálozások száma - A DK reagálása Orbán Viktor ma reggeli hazugságaira

2021.03.19.

Tragikus csúcson az új esetek és a halálozások száma - A DK reagálása Orbán Viktor ma reggeli hazugságaira 

 

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese pénteki sajtótájékoztatóján felsorolta a tényeket, azokat az újabb szomorú rekordokat, amelyeket a kormányzati járványkezelés állított fel. 

 

“Mára virradóra 10 759 új fertőzöttet találtak az országban 24 óra leforgása alatt. A tegnapi napon 1174 honfitársunk volt lélegeztetőgépen. Az elmúlt 24 órában 213 magyar ember halt meg a járványban, kevesebb mint 7 percenként vesztettünk el egy honfitársunkat.” - ismertette a politikus. Hangsúlyozta, utóbbi adat egyenesen világrekord, tegnap az egész világon sehol sem halt meg annyi ember lakosságarányosan, mint nálunk. 

 

“Az Orbán-kormány tegnap világelsővé tett minket halálozásban. Ezek a tények, ez ma a szomorú magyar valóság. Ez az, amivel Orbán Viktor láthatóan nem hajlandó szembenézni.” - szögezte le a politikus. 

 

Arató Gergely kijelentette, a Demokratikus Koalíció felszólítja a miniszterelnököt, hogy fejezze be a nyilvánvaló hazudozást, és nézzen végre szembe a valósággal: az elhibázott kormányzati járványkezelés egy nemzeti tragédia szélére sodorta az országot, Orbán Viktor pedig halálkormányzást folytat. 

 

Emlékeztetett arra is, onnan, hogy majd “mindenkit meggyógyítunk” - ahogy a miniszterelnök mondta - oda jutottunk, hogy közel 18 ezer ember halt meg eddig a járványban és nem látszik még a vége. Olaszországost, Svédországot, Amerikát régen lehagytuk. 

 

“Onnan, hogy ‘a védekezés sikerét a halálesetek és a megmentett életek számában mérjük’ - ahogy korábban szintén a miniszterelnök fogalmazott - oda jutottunk, hogy a tegnapi napon világelsők lettünk halálozásban, összességében pedig ott vagyunk a dobogón. Mondjuk ki: ez tragédia, ez a kormány járványkezelésének teljes és totális bukása. A dubajozó halálkormány egy nemzeti tragédia szélére sodorta az országot.” - figyelmeztetett Arató. 

 

A frakcióvezető-helyettes arra is felhívta a figyelmet, hogy míg Orbán Viktor ma 23 percben előadta, hogy minden rendben van, addig újabb 171 ember fertőződött meg és hárman meghaltak a vírusban. 

 

“Miközben a miniszterelnök ma reggel is brüsszelezett, addig legalább 600 ezer adagnyi vakcina pihent érintetlenül kormányzati raktárakban. Orbán Viktor láthatóan mostanra teljesen és visszafordíthatatlanul elveszítette a kapcsolatot a valósággal.” - tette hozzá Arató. 

RSS
Kapcsolódó politikusok