Barion Pixel
A kormány visszatartja a vakcinákat a háziorvosoktól

A kormány visszatartja a vakcinákat a háziorvosoktól

2021.03.17.

A kormány visszatartja a vakcinákat a háziorvosoktól



Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője szerdai sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet: egymást érik azok a hírek, amelyek szerint a kormány nem szállítja le a háziorvosoknak azokat a vakcinákat sem, amiket megígért. Hozzátette, a DK oltáspárti politikai közösségként azt szeretné, ha minél hamarabb be lenne oltva az ország, éppen ezért tartjuk megengedhetetlennek a történteket.



“Van olyan háziorvos, aki 130 betegét hívta be oltásra, de egy nappal az oltás előtt kiderült, hogy 130 adag helyett csak mindössze 20 adag vakcinát kap. Közben azt is tudjuk, hogy jelenleg legalább 600 ezer vakcina van raktáron, holott ebben a számításban még benne sincsenek a legutóbb beérkezett vakcinaszállítmányok.” - foglalta össze a politikus. 

 

Varga Zoltán közölte, a Demokratikus Koalíció azonnali magyarázatot vár a kormánytól, hogy miért tartják vissza a vakcinát a háziorovosoktól.

 

“A pánikkormány már arra is képtelen, hogy időben leszállítsa a háziorvosoknak ígért vakcinamennyiségeket, vagy tudatosan, hátsó szándékoktól vezérelve lassítja az oltás folyamatát? Miért van legalább 600 ezer vakcina jelenleg is raktáron?” - tette fel a kérdést Varga. Hangsúlyozta, a  DK szerint a kormánynak inkább segítenie kellene a háziorvosi rendszert a tömeges oltásban, nem pedig hátráltatnia, hiszen mostanra kiderült, hogy csak a háziorvosi rendszerben lehet bízni, a kormány képtelennek bizonyult átvenni a tömeges oltással kapcsolatos szervezést és lebonyolítást.

 

Varga Zoltán arra is kitért, azon túl, hogy a kormány nem szállítja le a beígért vakcinákat a háziorvosoknak, az is kiderült, hogy nem frissülnek a háziorvosok listái azokról, akiket be kellene oltaniuk. 

 

“Olyanok maradnak a listán, akik már megkapták az oltást vagy nem kérték, miközben regisztrált idős emberek és krónikus betegek százezrei várják hiába, hogy felkerüljenek a kormány által kiküldött listákra. Van tehát elég vakcina a raktárban, van tehát kapacitás és szakértelem is az oltás beadásához a háziorvosi rendszerben, csak a kettő között ott van a kormány, amely láthatóan teljesen alkalmatlan az alapvető szervezésre is.” - magyarázta a frakciószóvivő. 

RSS
Kapcsolódó politikusok