Barion Pixel
Kásler és Gulyás azonnal mondjon le! Felelős egészségügyi miniszterre van szüksége az országnak!

Kásler és Gulyás azonnal mondjon le! Felelős egészségügyi miniszterre van szüksége az országnak!

2021.03.08.

Kásler és Gulyás azonnal mondjon le! Felelős egészségügyi miniszterre van szüksége az országnak! 

 

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője hétfői sajtótájékoztatóján néhány szóban összefoglalta az elmúlt egy hét kormányzati összeomlását és össze-visszabeszélését: “lesz tömeges oltás, nem lesz tömeges oltás, aki mégis elmegy, azt beoltják, aki mégis elmegy, azt nem oltják be, vagy beoltják, de máshol”. 

 

“Aki pedig jelezni szeretné, hogy hibásan hívták be, az hívjon egy telefonszámot, amit nem tud Orbán Viktor, nem tud Müller Cecília, de végül kiderül a telefonszám, csak aztán nem működik. Minden idők legnagyobb kormányzati összeomlását egyetlen hét alatt hozta össze az Orbán-kormány, miközben az egészségünk és az életünk a tét, miközben aki időt veszít, az életet veszít.” - emlékeztetett a politikus. 

 

Varga Zoltán kijelentette, a Demokratikus Koalíció Gulyás Gergely és Kásler Miklós miniszterek azonnali lemondását követeli. 

 

“Nem maradhat következmények nélkül, hogy a kormány mindössze 74 ezer ember beoltását sem volt képes megszervezni, nagyon értékes időt, és minden bizonnyal életeket veszítve. Ez a vége annak, hogy az Orbán-kormányban még egy felelős egészségügyi miniszter sincs, aki egyszemélyben felelőse lenne a tömeges oltásnak.” - magyarázta a frakciószóvivő. Hangsúlyozta, a DK azt követeli, hogy ha Gulyás Gergely és Kásler Miklós beadták a lemondásukat, összecsomagolták a cuccaikat és elhagyták a kormányt, akkor a kormány nevezzen ki egy felelős egészségügyi minisztert, aki csak és kizárólag a tömeges oltással és a kórházak működésben tartásával foglalkozik. 

 

Varga Zoltán arra is kitért, minden magyar pontosan tudja, hogyan is jutottunk ide. Emlékeztetett, az elmúlt 10 évben folyamatosak voltak az egészségügyet érő megszorítások, egészségügyi miniszter soha nem volt, a magyarok egészsége és kórházai soha nem voltak fontosak a kormánynak. 

 

“Mára olyannyira leépített mindent ez a kormány, hogy már az alapvető feladatát sem képes ellátni, ennek volt egyik leglátványosabb jele a hétvégi összeomlás. Márpedig ha valamikor nem fér bele a kormányzásképtelenség, a pánikkormányzás, a káosz és a fejetlenség, akkor az most van. Minden elvesztegetett nap, óra és perc magyarok egészségébe és életébe kerül.” - fogalmazott a politikus. 

RSS
Kapcsolódó politikusok