Konzultációt indít a Demokratikus Koalíció - Cirkusz vagy park legyen a rozsdaövezet helyén? 2021.02.23.

Többször visszatérő téma volt már a korábbiakban, hogy hogyan lehetne hasznosítani a Nyugati pályaudvar mellett lévő rozsdaövezetet. Orbán pánikkormánya most úgy döntött, hogy közpénzmilliárdokat elégetve telepítenék át a cirkuszt az egyébként általuk tönkretett Ligetből, erről azonban elfelejtették megkérdezni a terézvárosi lakosságot. Nem kérdezték meg a terézvárosiakat arról sem, hogy elviselik-e az istállószagot, akarják-e veszélyeztetni a kerület világörökségi címét. Az sem merült fel, hogy az itt élők parkot és gyalogos-, biciklis közlekedést segítő fejlesztéseket akarnak-e.

A Demokratikus Koalíció ismét segít, a kormány helyett kérjük ki a terézvárosiak véleményét. Konzultációt indítunk, hogy eldőljön: a terézvárosiak cirkuszt és istállót, vagy pedig parkot, fákat, zöldfelületet akarnak-e inkább.

A konzultációt az alábbi linken lehet kitölteni: https://konzultacio.dkp.hu/cirkuszvagypark

Dr. Oláh Lajos, Terézváros és Erzsébetváros országgyűlési képviselője

Miyazaki Jun, Terézváros humán ügyekért felelős alpolgármestere