Barion Pixel
Ma szavaz a Parlament a DK szabad vakcinaválasztásról szóló javaslatáról

Ma szavaz a Parlament a DK szabad vakcinaválasztásról szóló javaslatáról

2021.02.22.

Ma szavaz a Parlament a DK szabad vakcinaválasztásról szóló javaslatáról 

 

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese hétfői sajtótájékoztatóján kijelentette, nem lehet elégszer emlékeztetni a DK egy oltáspárti politikai közösség. 

 

“Mi mindenkit arra biztatunk, hogy oltassa be magát, méghozzá lehetőleg az EU által ellenőrzött és engedélyezett, biztonságos vakcinákkal. Éppen ezért gondoljuk fontosnak, hogy ne Szijjártó Péter vagy Orbán Viktor döntsék el, hogy milyen oltást kapunk, hanem dönthessük el mi magunk, elvégre a mi egészségünkről és életünkről van szó.” - hívta fel a figyelmet a politikus.  Hozzátette, a DK éppen ezért egy módosító indítványt nyújtott be azért, hogy a kormány mindenkinek garantálja a szabad vakcinaválasztást. 

 

“A Fidesz ezt az Országgyűlés Törvényalkotási Bizottságában nemes egyszerűséggel még csak tárgysorozatba sem vette, így éltünk a lehetőséggel, hogy erről plenáris szavazás legyen, és minden képviselő szavazhasson a kérdésben.” - magyarázta a frakcióvezető-helyettes. 

 

Arató Gergely kijelentette, a Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt: ne akarjanak mások életével játszani, ne akarják megmondani, hogy melyik vakcinával oltassák be magukat, hanem garantálják a szabad vakcinaválasztást! 

 

“Ha a Fidesz ezt ma leszavazza, az egyértelmű üzenet lesz az országnak: Orbán Viktor politikai nyomásgyakorlással akarja elérni, hogy az ellenőrizetlen, EU-s engedély nélküli kínai vakcinával oltassuk be magunkat. Mi, európai magyarok ebből nem kérünk, nekünk is jár, hogy európai engedéllyel rendelkező vakcinához jussunk, és nekünk is jár, hogy mi döntsünk a saját testünkről és egészségünkről. Elég a zsarolásból, minden magyarnak garantálni kell a szabad vakcinaválasztást!” - sorolta a politikus. Hangsúlyozta, ezzel érdemben növelni lehetne a magyarok oltási hajlandóságát is, a szabad vakcinaválasztás elutasítása tehát a gyakorlatban egy oltásellenes politikai döntésként értelmezhető.

 

Arató Gergely úgy fogalmazott, a szabad vakcinaválasztás megtagadása a lehető legbiztosabb módja az oltási hajlandóság csökkentésének. 

 

“Nagyon egyszerű ez: ha választhatok, hogy mivel oltatom be magam, hallgathatok a Magyar Orvosi Kamarára és a szakértőkre, és beoltathatom magam az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinákkal, akkor miért ne akarnám beoltatni magam. De ha nem választhatok, ha azt mondják, hogy majd ők eldöntik, mi lesz jó nekem, akkor érthető módon csökkenni fog az oltásba vetett bizalmam. Így lesz a szavakban oltáspárti Fideszből a végeredményt tekintve oltásellenes politikai erő.” - jelentette ki a frakcióvezető-helyettes. Zárásként hozzáfűzte, éppen azért nagyon fontos a szabad vakcinaválasztás, hogy az emberek bízzanak az oltásban és minél többen beoltassák magukat, méghozzá lehetőleg az EU által ellenőrzött és engedélyezett, biztonságos vakcinákkal.

RSS
Kapcsolódó politikusok