Barion Pixel
Teljes a káosz az oltással kapcsolatban - Tizen-és huszonéves, teljesen egészséges emberek is kapnak oltási behívót

Teljes a káosz az oltással kapcsolatban - Tizen-és huszonéves, teljesen egészséges emberek is kapnak oltási behívót

2021.02.18.

Teljes a káosz az oltással kapcsolatban - Tizen-és huszonéves, teljesen egészséges emberek is kapnak oltási behívót 

 

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet: úgy tűnik, hogy a Fidesz kormányzásképtelensége nem csak a védekezést és a válságkezelést temeti maga alá, hanem a tömeges oltást is.

 

“Az elmúlt napokban több olyan hír is megjelent a sajtóban, amelyek szerint egészséges tizen- és huszonévesek kaptak tájékoztatást, hogy oltani fogják őket, holott egyelőre az időseket és a 60 évnél fiatalabb krónikus betegeket kellene beoltani. A hírek szerint még egy olyan 19 éves fiatal is értesítést kapott, akinek nem hogy krónikus betegsége nincs, de még háziorvosa sem.” - foglalta össze a politikus, kiemelve, eközben pedig idősek és krónikus betegek milliói várják hiába, hogy beoltsák őket.

 

Varga Zoltán közölte, a  Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormányzásképtelen Orbán-kormány még a meghirdetett, egyébként csak hozzávetőleges oltási sorrendet sem képes megtartani, emiatt pedig káoszba fulladt a tömeges oltás. 

 

“Előbb nem voltak képesek egy részletes és átlátható oltási rend létrehozására, most pedig már arra sem képesek, hogy legalább nagyjából kövessék a hozzávetőleges oltási sorrendjüket. Nincs még egy olyan kormány Európában, amely ennyire rosszul kezelné a helyzetet és ilyen alapvető feladatokra ennyire alkalmatlan lenne.” - jelentette ki Varga. Hozzátette, a DK szerint a pánikkormányzás és a kormányzásképtelenség legbiztosabb jele, ha idősek és krónikus betegek helyett a kormány éppen 19 éves fiatalokat akar oltani.

 

Varga Zoltán úgy fogalmazott, az Orbán-kormányban a színfalak mögött talán örülnek, hogy a biztonságos, EU-ban is engedélyezett vakcinák nem egyben jönnek meg többmilliós darabszámmal, hanem részletekben. 

 

“Az ugyanis nyilvánvaló, hogy hiába lenne itt egy stadionnyi biztonságos vakcina, ez a kormány egy év alatt sem lenne képes beoltani vele az embereket. Káosz, fejetlenség, kapkodás és pánik - ezt látjuk az Orbán-kormánytól akkor, amikor nem egy kitalált ellenség ellen kell látszatharcolni, hanem felvenni a kesztyűt a valósággal.” - mondta zárásként a frakciószóvivő. 

RSS
Kapcsolódó politikusok